The Garden Bridge 1

En ny gångbro ska byggas över Themsen. The Garden Bridge blir samtidigt en prunkande park, en plats för paus och eftertanke och inte bara ett sätta korsa floden.

The Garden Bridge kommer att sträcka sig från South Bank till Temple Station, den byggs mellan nuvarande Waterloo Bridge och Blackfriars Bridge.

Idén till bron kommer från skådespelerskan Joanna Lumley, främst känd från Absolutely Fabulous. Projektet har diskuterats en tid, men nu har politikerna gett klartecken.

The Garden Bridge 2

Kostnaden blir hela 175 miljoner pund, drygt 2 miljarder svenska kronor. En prislapp som gör projektet till världens klart dyraste gångbro.

Bron utformas i syfte att få in lite grönska i London och det ska bli en plats inte bara för snabba promenader över Themsen, utan för vila och kontemplation.

The Garden Bridge 3

– Vi har en chans att knyta ihop London med något nytt, något som inte bara ser floden som ett hinder som ska passeras. Istället blir det här en plats för eftertanke och ett ställe att betrakta världens häftigaste stad utan att ha trafik som stör, säger arkitekten Thomas Heatherwick till BBC.

Om allt går enligt planerna kan parken komma att invigas under 2018.