ArcelorMittal Orbit – åk världens längsta rutschkana

ArcelorMittal Orbit. Namnet kanske inte säger dig någonting, men du har garanterat sett den märkliga skulpturen på bilder eller tv-sändningar från London. [Uppdaterad 2022-03-14]

ArcelorMittal Orbit The Slide

ArcelorMittal Orbit byggdes inför London-OS 2012. Den ritades av skulptören Anish Kapoor och sponsrades av stålföretaget ArcelorMittal som gett den sitt namn.

Konstruktionen reser sig 115 meter över Queen Elizabeth Olympic Park i Stratford och är Storbritanniens högsta skulptur.

Idag är det utsikten från konstruktionens två observationsvåningar, med vackra vyer över Londons skyline och över OS-parken, som är dragplåstret.

Förhoppningen är att den här sevärdheten ska locka besökare till området och till OS-parken i många år framöver.

The Slide – 178 meter rutschkana

För att öka attraktionskraften ytterligare byggdes 2016 en adrenalinframkallande åktur kallad The Slide.

The Slide är, med sina 178 meter, världens längsta tunnelrutschkana. Att åka från toppen till marknivå tar cirka 40 sekunder och på vägen ner svänger du runt ArcelorMittal Orbit 12 gånger.

Boka biljett till ArcelorMittal Orbit och The Slide

Entrébiljetten kostar ca 150 kronor om du bokar den på nätet, men observera att då ingår inte en åktur The Slide. Men om du bokar biljett till The Slide, priset är drygt 210 kronor på nätet, så ingår också den vanliga entrén.

Du kan alltså välja om du bara vill gå upp för att kolla in utsikten, eller om du också vill ta rutschbanan ner.
» Boka dina biljetter här

Vill ha biljetter med kort varsel, kan du kolla tillgängligheten de närmaste dagarna via Tiqets:

Filmklipp – en åktur i The Slide

Karta – här hittar du ArcelorMittal Orbit

Attraktionen ligger cirka en kvarts promenad från Stratford Station som du når med tunnelbanans Central Line och Jubilee Line och med ett stort antal andra tåg och bussar.