ArcelorMittal Orbit – med världens längsta rutschkana

ArcelorMittal Orbit. Namnet kanske inte säger dig någonting, men du har garanterat sett den märkliga, röda stålskulpturen på bilder eller tv-sändningar från London.

ArcelorMittal Orbit och Olympiska parken i London

ArcelorMittal Orbit byggdes inför London-OS 2012. Den ritades av skulptören Anish Kapoor och sponsrades av stålföretaget ArcelorMittal som gett den sitt namn.

Konstruktionen reser sig 115 meter över Queen Elizabeth Olympic Park i Stratford och är Storbritanniens högsta skulptur.

Idag är det utsikten från konstruktionens två observationsvåningar, med vackra vyer över Londons skyline och över OS-parken, som är dragplåstret. Förhoppningen är att besökare ska lockas till området och till OS-parken i många år framöver.

The Slide – 178 meter rutschkana

För att öka attraktionskraften ytterligare byggdes 2016 en adrenalinframkallande åktur kallad The Slide.

ArcelorMittal Orbit och rutschkanan The Slide

The Slide är, med sina 178 meter, världens längsta tunnelrutschkana. Att åka från toppen till marknivå tar cirka 40 sekunder och på vägen ner svänger du runt ArcelorMittal Orbit 12 gånger.

Boka biljett till ArcelorMittal Orbit och The Slide

Entrébiljetten kostar £11.50 om du bokar den på nätet, då ingår inte The Slide. Men om du bokar biljett till The Slide, priset är £16.50 på nätet, så ingår också den vanliga entrén. Båda biljetterna finns här.

Boka biljett till ArcelorMittal Orbit

Boka biljetten på nätet innan du reser. Då har du din plats klar och det blir något billigare än att göra det direkt hos ArcelorMittal Orbit. Här finns biljetter för vanlig entré och biljetter till The Slide.

Filmklipp – en åktur i The Slide

Karta – här hittar du ArcelorMittal Orbit

Attraktionen ligger cirka en kvarts promenad från Stratford Station som du når med tunnelbanans Central Line och Jubilee Line och med ett stort antal andra tåg och bussar.

ArcelorMittal Orbit

Tänk på det här

  • Restaurang saknas. Ibland finns ett enklare kafé öppet, men inte alltid. Vill du äta finns ett stort utbud av restauranger i shoppinggallerian Westfield vid Stratford Station.
  • Bär kläder som inte sitter alltför löst om du ska åka The Slide. Lämna stora smycken hemma också.
  • Personer med medicinska åkommor, som exempelvis hjärtproblem, bör konsultera läkare innan en åktur i rutschkanan.
  • Åldersgränsen för The Slide är åtta år och med en minimilängd på 130 centimeter.
  • Attraktionen ingår inte i London Pass, men du kan uppgradera på plats.

På väg till London? Köp biljetter till sevärdheter & guidade turer på nätet

Genom att boka på nätet har du din biljett säkrad i förväg. På vissa attraktioner får du dessutom gå före kön - och priset är ofta lägre än om du bokar på plats. Vår partner Get Your Guide har ett stort utbud av saker att göra i London.