London Dungeon – mord, tortyr & andra historiska läskigheter

London Dungeon är en av stadens mest välbesökta turistattraktioner. Ofta både hyllad och hånad, men alltid med gott om besökare. Här berättas Londons historiska läskigheter – med en humoristisk underton. [Uppdaterad 2023-08-11]

London Dungeons

London Dungeon har blivit medelålders. Attraktionen fyller 45 år i år, men tuffar på med samma tema som tidigare.

I fyra årtionden hade den ett mycket passande läge på dunkla Tooley Street under London Bridge, men 2013 flyttades London Dungeon till Southbank, intill London Eye.

London har en bitvis ganska mörk historia, med inslag som massmördaren Jack the Ripper, våldsamme Henrik VII som halshögg två av sina drottningar, pesten och The Great Fire.

Alla dessa och många fler, får du stifta närmare bekantskap med i London Dungeon idag.

Boka biljetter till London Dungeon

Att boka på nätet är ett tips. Då får du bästa pris, har biljetten fixad och kan välja vilken tid du vill gå in.

När du bokar på nätet via vår partner Get Your Guide, får du bekräftelse direkt och en digital biljett som visas upp i entrén. I bokningskalendern nedan kan du snabbt se tillgänglighet på specifika datum och klicka dig vidare:

London Dungeon stinker

Bland åkturer och föreställningar finns hemskheter som The Torture Chambers, The Plague Doctor, Jack the Ripper, The Tyrant Boat Ride och Drop Dead: Drop Ride.

Sammanlagt ryms ett tjugotal olika, historiskt inspirerade attraktioner inom väggarna.

Du kommer att få se, höra, känna – och tyvärr till och med lukta – dig fram. Personer med känsliga näsor bör veta att det stinker rejält ibland.

En sak som gör att upplevelsen faktiskt blir så bra som den är, är att London Dungeon använder riktiga människor, skickligt sminkade skådespelare, för att göra det hela extra verklighetstroget.

Blir man rädd? Med stor sannolikhet. Det är liksom meningen. Men det finns en humor i hela attraktionen och i berättandet, som gör att det ändå inte känns alltför farligt.

Gå med några vänner. Håll i varandra och skratta och skrik tillsammans. Då blir det faktiskt riktigt roligt – och en av Londonresans mer minnesvärda upplevelser.

Rundturer och rabattkort där sevärdheten ingår

Att boka en kombinationsbiljett där London Dungeon ingår, tillsammans med andra sevärdheter och guidade turer, kan vara ett smart sätt att spara lite på reskassan. Här finns några sådana alternativ:

Bra att veta om attraktionen

• Kameror är inte tillåtna.

• Kom till den tid du har på biljetten, annars blir biljetten obrukbar.

• Barn under 16 år måste ha en vuxen med sig. Vår rekommendation är att inte gå med barn under 12 år, risken är stor att upplevelsen blir för otäck för yngre barn, även om alla så klart är olika.

• Turen är anpassad för rullstolar, men det finns saker att tänka på. Stolen måste vara maximalt 27 tum, cirka 68 centimeter, bred för att få plats. Den maximala tyngden för rullstolen och personen som använder den får inte överstiga 300 kilo.

» Boka biljetten till London Dungeon här