London Dungeon – mord, tortyr & andra historiska läskigheter

London Dungeon är en av stadens mest välbesökta turistattraktioner. Ofta både hyllad och hånad, men alltid med gott om besökare. Här berättas Londons historiska läskigheter – med en humoristisk underton.

London Dungeons

London Dungeon har blivit medelålders. Attraktionen fyller 45 år i år, men tuffar på med samma tema som tidigare.

I fyra årtionden hade den ett mycket passande läge på dunkla Tooley Street under London Bridge, men 2013 flyttades London Dungeon till Southbank, intill London Eye.

London har en bitvis ganska mörk historia, med inslag som massmördaren Jack the Ripper, våldsamme Henrik VII som halshögg två av sina drottningar, pesten och The Great Fire.

Alla dessa och många fler, får du stifta närmare bekantskap med i London Dungeon idag.

London Dungeon stinker

Bland åkturer och föreställningar finns hemskheter som The Torture Chambers, The Plague Doctor, Jack the Ripper, The Tyrant Boat Ride och Drop Dead: Drop Ride.

Sammanlagt ryms ett tjugotal olika, historiskt inspirerade attraktioner inom väggarna.

Du kommer att få se, höra, känna – och tyvärr till och med lukta – dig fram. Personer med känsliga näsor bör veta att det stinker rejält ibland.

En sak som gör att upplevelsen faktiskt blir så bra som den är, är att London Dungeon använder riktiga människor, skickligt sminkade skådespelare, för att göra det hela extra verklighetstroget.

Blir man rädd? Med stor sannolikhet. Det är liksom meningen. Men det finns en humor i hela attraktionen och i berättandet, som gör att det ändå inte känns alltför farligt.

Gå med några vänner. Håll i varandra och skratta och skrik tillsammans. Då blir det faktiskt riktigt roligt – och en av Londonresans mer minnesvärda upplevelser.

Biljetter till London Dungeon

Att boka på nätet är ett tips. Då får du bästa pris, har biljetten fixad och kan välja vilken tid du vill gå in.

När du bokar på nätet får du en digital biljett som visas upp i entrén.

I biljettpriset ingår en drink i The Dungeon Tavern innan du lämnar hemskheterna bakom dig.

» Boka biljetten till London Dungeon här


Rundturer och rabattkort där sevärdheten ingår


Bra att veta om attraktionen

• Kameror är inte tillåtna.

• Kom till den tid du har på biljetten, annars blir biljetten obrukbar.

• Barn under 16 år måste ha en vuxen med sig. Vår rekommendation är att inte gå med barn under 12 år, risken är stor att upplevelsen blir för otäck för yngre barn, även om alla så klart är olika.

• Turen är anpassad för rullstolar, men det finns saker att tänka på. Stolen måste vara maximalt 27 tum, cirka 68 centimeter, bred för att få plats. Den maximala tyngden för rullstolen och personen som använder den får inte överstiga 300 kilo.

(Sidan uppdaterades 2019-09-24)