Fotboll i London – boka biljetter till Premier League

Att gå på fotboll i London är en upplevelse för livet. Passa på att se Premier League på plats, när du är i staden. Så här bokar du biljetter till Arsenal, Chelsea, Tottenham eller något av de andra lagen från London. [Uppdaterad 2023-11-08]

Fotboll i London - boka biljetter (Foto: Flickr/jeremy-couture)

The Football Association är den äldsta fotbollsorganisationen i världen, den grundades i London 1863. Där har ni ett, av väldigt många, bevis för att fotboll länge varit en populär och omtyckt sport i England. Intresset har inte minskat till idag, tvärtom.

Boka biljetter till fotboll i London

Biljetter till Premier League säljs på de olika klubbarnas webbplatser, men biljetterna blir ofta slutsålda långt i förväg.

Ett knep är att använda pålitliga StubHub där privatpersoner säljer sina biljetter till olika evenemang, exempelvis till fotbollsmatcher i London och övriga Storbritannien.

StubHub är en marknadsplats och fungerar som mellanhand mellan säljare och köpare. Tack vare att Stubhub kontrollerar de biljetter som säljs, och har generösa garantier, kan du vara säker på att allt går rätt till. På webbplatsen finns alltid ett stort utbud av biljetter, även om populära matcher givetvis säljer slut snabbt.

Londonkoll.se har köpt biljetter via Stubhub ett flertal gånger och det har alltid fungerat perfekt.

Reser du till London snart och vill kolla på fotboll? På den här sidan hittar du biljetter till kommande fotbollsmatcher i London, oavsett lag. Direktlänkar till de olika lagens biljetter finns nedan.

Köp biljetter till Premier League-matcher

Boka matchbiljetter via StubHub, säkert och smidigt. Ofta finns biljetter som är slutsålda hos klubbarna.

Fotbollslag i London

Att se en fotbollsmatch på plats i London är otroligt häftigt. Där finns ett tryck, en känsla och en atmosfär som du knappast hittar någon annanstans.

Säsongen 2023-2024 kan du välja mellan sju olika klubbar i Londonområdet: Arsenal, Chelsea, Tottenham, West Ham, Crystal Palace, Fulham och Brentford som samtliga är Premier League-lag från London.

Premier League-säsongen inleds i augusti och pågår fram till maj. Matcherna spelas vanligtvis på helger, men matcher på vardagskvällar förekommer också.

ArsenalArsenal

Arsenal, eller The Gunners, från stadsdelen Islington i norra London blev ett professionellt lag redan 1891 och är Londons mest framgångsrika fotbollsklubb genom tiderna. De har bland annat vunnit Premier League tretton gånger, engelska FA-cupen tio gånger och UEFA-cupen, som är Europas näst största fotbollsturnering, en gång. Arsenals hemmaarena heter Emirates Stadium och är Englands fjärde största arena med plats för över 60 000 åskådare.
» Boka biljetter till Arsenals matcher

chelsea fotboll londonChelsea

Chelsea från sydvästra London bildades 1905 och har vunnit Premier League sex gånger. Chelsea vann den europeiska fotbollsturneringen Champions League 2012, vilket var första gången någonsin som ett fotbollslag från London kammade hem segern i den prestigefyllda turneringen. Chelsea vann även Champions League 2021. Chelseas hemmaarena heter Stamford Bridge.
» Boka biljetter till Chelseas matcher

TottenhamTottenham

Tottenham Hotspur, eller kort och gott Tottenham eller Spurs, från området Tottenham i norra London var den första engelska fotbollsklubben som vann UEFA-cupen. Tottenham var även den första klubben som lanserades på börsen. Klubbens hemmaarena heter White Hart Lane, eller The Lane, och har en kapacitet på över 30 000 sittplatser.
» Boka biljetter till Tottenhams matcher

West Ham UnitedWest Ham United

West Ham är ett klassiskt lag med anor från 1895 och klubben är faktiskt en av världens rikaste fotbollsföreningar. Trots det har det varit tunnsått med större framgångar och de senaste tio åren har West Ham pendlat mellan Premier League och The Championship som är divisionen under. West Ham har mäktiga London Olympic Stadium som hemmaarena numera.
» Boka biljetter till West Hams matcher

Crystal PalaceCrystal Palace

Även Crystal Palace har för vana att pendla mellan ligorna. 2013 lyckades laget gå upp i Premier League igen efter en sejour på åtta år i andraligan The Championship. Sedan dess har laget lyckats hålla sig kvar i högsta serien och 2016 gick man dessutom till final i FA-cupen, där man nesligt förlorade på övertid med uddamålet mot Manchester United. Laget spelar på gamla, anrika, Selhurst Park.
» Boka biljetter till Crystal Palace matcher

Fulham FC - fotboll i London

Fulham FC

Londons äldsta fotbollsklubb har spelat på samma hemmaarena, Craven Cottage, sedan 1896. Därifrån kommer också ett av smeknamnen, The Cottagers. De andra är The Whites eller The Lily Whites. Fulham FC är ingen given klubb i högsta serien, men inför säsongen 2022-23 kom laget tillbaka i finrummet igen.
» Boka biljetter till Fulhams matcher

Brentford - fotbollslag i västra LondonBrentford

Klassiska Brentford från West London, med smeknamnet The Bees, har nått Premier League för första gången sedan 1940-talet. Klubben spelar numera, sedan 2020, sina hemmamatcher på moderna Brentford Community Stadium.
» Boka biljetter till Brentfords matcher

Här ligger fotbollsarenorna i London

Kartan visar var Londons Premier League-klubbar har sina arenor. London är en enorm stad där det kan ta lång tid att resa från en stadsdel till en annan. Om syftet med din resa är att se en fotbollsmatch, då är det klokt att hitta ett hotell i bra läge i förhållande till arenan.

Chelsea - Stamford Bridge

Arsenal - Emirates Stadium

Tottenham - White Hart Lane

West Ham - London Olympic Stadium

Crystal Palace - Selhurst Park

Brentford - Brentford Community Stadium

Fulham FC - Craven Cottage

Sista minuten-pris på hotell

Hos vår partner Hotels.com hittar du hotell i London till sista minuten-pris.

Lägsta pris på sevärdheter

London Eye, The Shard, musikaler i West End och Harry Potter-turer. Boka innan du reser och spara pengar!