Fotboll i London – boka biljetter till Premier League

Fotboll är inte bara den viktigaste sporten i London och Storbritannien, den är en del av den brittiska folksjälen. Passa på att uppleva Premier League på plats. Så här bokar du biljetter enkelt och prisvärt. Boka på egen hand, eller beställ en fotbollsresa till London där matchbiljetter, flyg och boende ingår.

Fotboll i London - boka biljetter (Foto: Flickr/jeremy-couture)

The Football Association är den äldsta fotbollsorganisationen i världen, den grundades i London 1863. Där har ni ett, av väldigt många, bevis för att fotboll länge varit en populär och omtyckt sport i England. Intresset tycks inte minska idag, tvärtom.

Boka biljetter till fotboll i London

Boka biljetter till Premier League gör du enkelt hos pålitliga StubHub där privatpersoner säljer sina biljetter till olika evenemang, exempelvis till fotbollsmatcher i London och övriga Storbritannien.

Tack vare att StubHub fungerar som mellanhand och skydd för både säljare och köpare, kan du vara säker på att allt går rätt till. På webbplatsen finns alltid ett stort utbud av biljetter, även om populära matcher givetvis säljer slut snabbt.

Biljetter säljs också av samtliga fotbollsklubbar, men ofta får du ett bättre pris via StubHub och där har du också chans att hitta biljetter till matcher som är slutsålda på lagens webbplatser.

Köp biljetter till Premier League-matcher

Boka matchbiljetter via StubHub, säkert och smidigt. Ofta finns biljetter som är slutsålda hos klubbarna.

Paketresa med fotboll i London

Vill du gå på fotboll i London kan det också vara smidigt att boka en paketresa med ett resebolag som specialiserar sig på just fotboll.

Det finns ett flertal företag som arrangerar paketresor till London där matchbiljetter ingår. Vi har valt att samarbeta med FotbollsTravel.se, en duktig arrangör av fotbollsresor, som vi gärna rekommenderar.

Boka en fotbollsresa till London

Boka en paketresa där fotboll, flyg och boende ingår. Allt är fixat och det blir sällan dyrare än om du syr ihop resan själv.

Fotbollslag i London

Att se en fotbollsmatch på plats i London är otroligt häftigt. Där finns ett tryck, en känsla och en atmosfär som du knappast hittar någon annanstans. Säsongen 2016-2017 kan du välja mellan att se Arsenal, Chelsea, Tottenham, West Ham eller Crystal Palace som samtliga är Premier League-lag från London.

Premier League-säsongen inleds i augusti och pågår fram till maj. Matcherna spelas vanligtvis på helger, men matcher på vardagskvällar förekommer också.

ArsenalArsenal

Arsenal, eller The Gunners, från stadsdelen Islington i norra London blev ett professionellt lag redan 1891 och är Londons mest framgångsrika fotbollsklubb genom tiderna. De har bland annat vunnit Premier League tretton gånger, engelska FA-cupen tio gånger och UEFA-cupen, som är Europas näst största fotbollsturnering, en gång. Arsenals hemmaarena heter Emirates Stadium och är Englands fjärde största arena med plats för över 60 000 åskådare.

chelsea fotboll londonChelsea

Chelsea från sydvästra London bildades 1905 och har vunnit Premier League fyra gånger. Chelsea vann den europeiska fotbollsturneringen Champions League 2012, vilket var första gången någonsin som ett fotbollslag från London kammat hem segern i den prestigefyllda turneringen. Chelseas hemmaarena heter Stamford Bridge.

TottenhamTottenham

Tottenham Hotspur, eller kort och gott Tottenham eller Spurs, från området Tottenham i norra London var den första engelska fotbollsklubben som vann UEFA-cupen. Tottenham var även den första klubben som lanserades på börsen. Klubbens hemmaarena heter White Hart Lane, eller The Lane, och har en kapacitet på över 30 000 sittplatser.

West Ham UnitedWest Ham United

West Ham är ett klassiskt lag med anor från 1895 och klubben är faktiskt en av världens rikaste fotbollsföreningar. Trots det har det varit tunnsått med större framgångar och de senaste åren har West Ham pendlat mellan Premier League och The Championship som är divisionen under. West Ham har mäktiga London Olympic Stadium som hemmaarena numera.

Crystal PalaceCrystal Palace

Även Crystal Palace har för vana att pendla mellan ligorna. 2013 lyckades laget gå upp i Premier League igen efter en sejour på åtta år i andraligan The Championship. Sedan dess har laget lyckats hålla sig kvar i högsta serien, senast genom att ta en 15:e plats säsongen 2015-2016. Laget spelar på gamla, anrika, Selhurst Park.

Här ligger fotbollsarenorna i London

Kartan visar var Londons Premier League-klubbar har sina arenor. London är en enorm stad där det kan ta lång tid att resa från en stadsdel till en annan. Om syftet med din resa är att se en fotbollsmatch, då är det klokt att hitta ett hotell i bra läge i förhållande till arenan.

Chelsea - Stamford Bridge

Arsenal - Emirates Stadium

Tottenham - White Hart Lane

West Ham - London Olympic Stadium

Crystal Palace - Selhurst Park

(Foto: Flickr/jeremy-couture)
(Sidan uppdaterades 2017-02-14)

Sista minuten-pris på hotell

Hos vår partner Hotels.com hittar du hotell i London till sista minuten-pris.

Lägsta pris på sevärdheter

London Eye, The Shard, musikaler i West End och Harry Potter-turer. Boka innan du reser och spara pengar!