Harrods – Londons mest kända varuhus

Harrods är ett måste på Londonresan. Shoppa om du vill, men varuhuset är en sevärdhet som kan upplevas utan betalkort. Ett tips är att äta på Harrods, varuhuset har många bra restauranger, eller koppla av med afternoon Tea. [Uppdaterad 2022-03-17]

Harrods varuhus London

Harrods har 330 avdelningar fördelade på sju våningar och varuhusets målgrupp är kunder som är på jakt efter lite dyrare och lyxigare varor.

Mottot är det latinska Omnia Omnibus Ubique, vilket ungefär betyder ”alla saker till alla människor överallt” och i över 150 år har man vinnlagt sig om att kunna sälja nästan vad som helst till vem som helst.

Varuhuset har fler än 5000 anställda och under en normal dag besöks det av cirka 35 000 kunder, en siffra som kan svälla till runt 300 000 kunder när Harrods har en av sina populära reor.

Att besöka varuhuset är alltid intressant. Du hittar garanterat varor och produkter som du inte kan få tag på i Sverige, samtidigt finns världens alla stora modehus och kända varumärken representerade.

Rea på Harrods

Harrods reaperioder lockar, som sagt, massor av besökare. Det kan vara värt att trängas, för chansen att göra riktigt fina fynd är stor. Kläder och accessoarer från de största modehusen kan vara nedsatta med så mycket som 50 procent.

Framförallt är varuhusets vinterrea känd som en av Londons bästa. Rean pågår vanligtvis från annandag jul till mitten av januari.

På sommaren har man ytterligare en reaperiod som sträcker sig från slutet av juni till mitten av juli.

Afternoon Tea på Harrods

Du kan ta en klassisk Afternoon Tea på Harrods Tea Rooms, kostnaden är £62 och det är av stadens bästa. Känner du för att lyxa till det, lägger du till ett glas av Harrods Champagne. På den här sidan finns fler tips på Afternoon Tea i London.

Andra restauranger

Du kan äta riktigt bra Fish & Chips på Harrods, i restaurangen som heter just Fish & Chips och ligger i varuhusets Food Hall. Är du mer sugen på kött, då gör The Grill dig både mätt och oerhört belåten.

Vill du ha lite enklare mat – och något billigare – finns exempelvis Pizzeria & Pasqua, som var Londons första pizzeria med vedeldad ugn, eller Gordon Ramsay Burger som serverar hamburgare av toppklass.

Öppettider på Harrods

Varuhuset har öppet från klockan 10.00 till 21.00 alla dagar utom söndagar då man öppnar klockan 11.30 och stänger 18.00. Notera att tiderna dock kan variera lite över året.

App hjälper dig hitta rätt butik

Harrods har tagit fram en egen app till mobiltelefoner, som gör det lättare för kunderna att hitta rätt i varuhuset. Du kan ladda ned appen till Iphone eller Android.

Hitta till Harrods

Varuhuset ligger i Knightsbridge på 87-135 Brompton Road. Närmaste tunnelbanestation är Knightsbridge på Piccadillylinjen.