Harry Potter Museum i London – så bokar du biljett

Harry Potter Museum, eller egentligen Warner Bros. Studio Tour London, ligger drygt tre mil norr om staden och är en av de bästa utflykter du kan göra på Londonresan. Vårt tips: boka en biljett där buss från London ingår. [Uppdaterad 2023-08-11]

Harry Potter Museum - Hogwarts Express

Om du är ett äkta ”Potterhead”, alltså ett fanatiskt fan av böckerna och filmerna om Harry Potter, då är det enkelt – du måste bara besöka Harry Potter Warner Bros Studio Tour strax utanför London.

Är du inte ett fanatiskt fan? Åk ändå! Den här upplevelsen är så storslagen och häftig att du inte kommer att ångra dig. Har du några dagar i London, då ska du tillbringa en av dom i Harry Potters makalösa värld.

Studion där Harry Potter-filmerna spelades in

Harry Potter och de vises sten, den första Harry Potter-filmen, började spelas in i en gigantisk studio i Leavesden utanför London år 2000. Därefter filmades ytterligare åtta långfilmer i samma studio under drygt tio års tid.

År 2010, när lamporna slocknat och kamerorna stängts av efter inspelningen av den sista filmen, Harry Potter och dödsrelikerna – del 2, bestämde man sig för att bevara merparten av de miljöer, de kostymer och den rekvisita som använts i filmerna.

Boka biljett till Harry Potter Studio Tour med transport från London

Vårt tips! Boka en biljett där transport från London ingår – då slipper du strula med tåg och shuttlebus. Dessutom får du åka från London till Harry Potters värld i en klassisk brittisk dubbeldäckare.

Många av skådespelarna bidrog genom att återvända till studion och spela in filmer som idag används i den otroligt häftiga utställningen ”Warner Bros. Studio Tour London – The Making of Harry Potter”.

Boka biljetter till Harry Potter Museum

Biljetter måste bokas i förväg och det är ofta fullbokat. Vårt tips är att du bokar Harry Potter Museum direkt när du bokat resan till London. Det är inte ovanligt att det är fullbokat flera veckor, ibland någon månad, i förväg.

Du kan boka biljetter direkt med Warner Bros. Studio Tour London och därefter lösa transporten på egen hand.

Men vår rekommendation är att du köper en biljett där transporten från London ingår. Då får ni åka buss – vissa arrangörer använder en klassisk engelsk dubbeldäckarbuss – hela vägen fram till studion och tillbaka till staden igen. Betydligt smidigare, men inte alls speciellt mycket dyrare.
» Läs mer & boka

Tillgängliga datum för Harry Potter Studio Tour

Om du snabbt vill få koll på vilka dagar det finns lediga biljetter, använd den här kalendern från Get Your Guide och klicka dig fram till dina resdagar:

Harry Potter Museum öppnade 2012

Harry Potter Museum, eller Harry Potter World – kärt barn har många namn – slog upp portarna för sina första besökare i mars 2012 och har sedan dess blivit en av Londons mest populära sevärdheter.

Om du gillar Harry Potter och ska resa till London, då är ett besök här – som sagt – ett absolut måste. Har du barn som älskar Harry Potter? Ta med dem hit. Det blir en fantastisk dag för hela familjen.

Genom hela turen av studion får ni chans att se hur kända scener ur de olika filmerna spelades in – och hur magiska trick och märkliga scener kom till liv.

Ni kan se fram emot att besöka den otroligt imponerande stora middagssalen, Great Hall, i Hogwarts, vandra i Diagongränden, upptäcka tågperrong 9¾, bli skrämd av jättespindlar i den Förbjudna skogen, se Hagrids motorcykel och mycket, mycket mer.

Ni kan – om törsten och nyfikenheten slår till – till och med beställa äkta butter beer, honungsöl. Men ett tips från oss: Köp bara en mugg och dela på, för den är faktiskt inte alls så god som man kanske kan tro.

Utställningar under 2023

Förutom de fasta utställningarna och inslagen, finns också tillfälliga installationer i Harry Potter-studion.

Från januari till maj 2023, står filmtricken i fokus i utställningen Magical Mischief.

Därefter, från maj till september, byter lokalerna skepnad i specialutställningen Discover Hogwarts, där besökarna får en inbjudan till den magiska skolan, och en chans att uppleva Harry Potters första år på Hogwarts.

I höst blir det istället dags för mörk magi, då Dark arts tar över i studion. Vi pratar Dödsätare och flytande pumpor, i god tid innan Halloween. Dark arts pågår från mitten september till början av november.

Finast av allt är kanske ändå Hogwarts in the snow, med en rejält magisk vinter- och julkänsla, som pågår från november till mitten av januari.

Harry Potter i London – boka på nätet

Här finns ett urval av alla Harry Potter-relaterade turer du kan boka i London, via vår partner Get Your Guide:

Filmklipp från Warner Bros. Studio Tour London

Nyfiken på hur det är att besöka det här magiska stället? Kolla in filmen så får du en försmak av vad som väntar.

Hitta till Warner Bros. Studio Tour London

Om du inte bokar en tur där transport från London ingår, går det också att åka tåg. Närmaste station är Watford Junction, dit åker du med tåg från London Euston. Från stationen i Watford Junction körs en shuttlebus till och från studion.

Om ni bokar en biljett med buss från London, vilket vi verkligen rekommenderar, kan det vara bra att veta bussarna avgår från olika platser.

Ni kan kliva på vid exempelvis Victoria Coach Station, King's Cross eller Russel Square. London är stort, så det är klokt att boka en buss som avgår så nära ert boende som möjligt. På den här sidan finns samtliga alternativ.

Karta – här ligger Harry Potter Studio Tour

Harry Potter Studio Tour