Harry Potter Museum i London – så bokar du biljett

Harry Potter Museum, eller egentligen Warner Bros. Studio Tour London, ligger drygt tre mil norr om staden och är en av de bästa utflykter du kan göra på Londonresan. Vårt tips: boka en biljett där buss från London ingår. [Uppdaterad 2022-05-12]

Harry Potter Museum - Hogwarts Express

”Harry Potter och de vises sten”, den första Harry Potter-filmen, började spelas in i en studio i Leavesden utanför London år 2000. Därefter filmades ytterligare åtta långfilmer i samma studio under drygt tio års tid.

År 2010 när lamporna slocknat och kamerorna stängts av efter inspelningen av den sista filmen, ”Harry Potter och dödsrelikerna – del 2”, bestämde man sig för att bevara merparten av de miljöer, de kostymer och den rekvisita som använts i filmerna.

Boka biljett till Harry Potter Studio Tour med transport från London

Vårt tips! Boka en biljett där transport från London ingår – då slipper du strula med tåg och shuttlebus. Dessutom får du åka från London till Harry Potters värld i en klassisk brittisk dubbeldäckare.

Många av skådespelarna bidrog genom att återvända till studion och spela in filmer som idag används i den otroligt häftiga utställningen ”Warner Bros. Studio Tour London – The Making of Harry Potter”.

Harry Potter Museum öppnade 2012

Harry Potter Museum, som det kommit att kallas, slog upp portarna för sina första besökare i mars 2012 och har sedan dess blivit en av Londons mest populära sevärdheter.

Om du gillar Harry Potter och ska resa till London, då är ett besök här ett absolut måste. Har du barn som älskar Harry Potter? Ta med dem hit. Det blir en fantastisk dag för hela familjen.

Under studioturen får ni bland annat besöka den stora middagssalen, Great Hall, i Hogwarts, vandra i Diagongränden, upptäcka tågperrong 9¾, se Hagrids motorcykel och ni kan, om törsten slår till, beställa en äkta butter beer, honungsöl.

Boka biljetter till Harry Potter Museum

Biljetter måste bokas i förväg och det är ofta fullbokat. Vårt tips är att du bokar Harry Potter Museum direkt när du bokat resan till London. Det är inte ovanligt att det är fullbokat flera veckor, ibland någon månad, i förväg.

Du kan boka biljetter direkt med Warner Bros. Studio Tour London och därefter lösa transporten på egen hand.

Men vår rekommendation är att du köper en biljett där transporten från London ingår. Då får ni åka buss – vissa arrangörer använder en klassisk engelsk dubbeldäckarbuss – hela vägen fram till studion och tillbaka till staden igen. Betydligt smidigare, men inte alls speciellt mycket dyrare.
» Läs mer & boka

Våren 2022 – filmtricken avslöjas

Förutom de fasta utställningarna och inslagen, finns också tillfälliga installationer i Harry Potter-studion. Just nu, från 22 januari till 1 maj 2022, står filmtricken i fokus i utställningen Magical Mishaps.

Genom hela turen av studion får ni chans att se hur kända scener ur de olika filmerna spelades in – och hur magiska trick och märkliga scener kom till liv.

Ni får bland annat se hur man åstadkom specialeffekterna när breven flyger ur i eldstaden på Privet Drive, i Harry Potter och den vises sten, eller hur det gick till – bakom scenen – när tvillingarna Wesley busade under OWL-examen på Hogwarts, till Dolores Umbridges ilska, i Fenixorden.

I höst blir det istället dags för mörk magi, då Discover the dark arts tar över i studion. Vi pratar Dödsätare och flytande pumpor, i god tid innan Halloween. Discover the dark arts går från 23 september till 6 november.


Harry Potter i London – boka på nätet

Här finns ett urval av alla Harry Potter-relaterade turer du kan boka i London, via vår partner Get Your Guide:

 

Filmklipp från Warner Bros. Studio Tour London

Hitta till Warner Bros. Studio Tour London

Om du inte bokar en tur med transport från London, går det att åka tåg. Närmaste tågstation är Watford Junction, dit åker du med tåg från London Euston. Från stationen i Watford går det en shuttlebus fram till studion, som tar cirka 15 minuter och kostar 2,50 pund.

Karta – här ligger Harry Potter Studio Tour

Harry Potter Studio Tour