Borough Market – Londons äldsta och bästa matmarknad

Borough Market är en pärla, en av våra absoluta favoriter i den stora staden. Dofter, smaker, historia och traditioner trängs i gångarna intill London Bridge.

Borough Market

Borough Market har i mer än tusen år försett Londonborna med grönsaker, bröd, kött, ostar och delikatesser. I nuvarande form har den funnit sedan 1754.

Marknaden har haft sina nedgångar, men är idag mer levande och mer populär än på länge.

Londonborna åker hit för att köpa närodlade grönsaker, lokalt fångad fisk och kött från gårdar med hållbart tänk.

För den som besöker London är Borough Market främst en plats att äta och dricka på. I och runt marknaden finns såväl små matstånd med oberoende försäljare som restauranger som serverar några av stadens absolut bästa smaker.

På den här sidan berättar vi om några av våra favoriter i Borough Market. Tips du kan stoppa i fickan och testa själv. Men det finns också ett snabbt och trevligt sätt att få koll på marknaden och dess utbud.

London Food Tours har en guidad mattur som till största delen är kretsar kring Borough Market. Vi har testat turen och rekommenderar den verkligen. Värt varenda pund och det ingår massor av god mat.

Boka London Food Tour

London Food Walking Tour har toppbetyg av tidigare deltagare – och vi håller verkligen med. Intressanta historier, massor av god mat och dryck, och duktiga guider. Dessutom ett riktigt bra sätt att få koll på Borough Market.

Lunch på Borough Market

Väldigt mycket finns att välja på för den som är lunchsugen, vilket du kommer att se när du vandrar runt i gångarna, men här kommer fyra av våra favoriter. Tips som aldrig gjort någon besviken.

Fish!

Restaurangen har en egen fiskhandlare i Kingston Upon Thames som ser till att Fish! alltid har fisk och skaldjur av bästa kvalitet. Här serveras en av de bästa Fish & Chips du kan hitta i London. Du kan sitta ned och äta i restaurangen, då kostar en Fish & Chips (gjord på torsk) £17.95. Beställer du samma rätt i restaurangens lilla take away-lucka, går den på £9.95. Ät och njut medan du strosar runt på marknaden.

Porteña

Argentinsk gatumat som smakar fantastiskt, till mycket överkomliga priser. Ett givet lunchtips på Porteña är tre empañadas (sydamerikanska piroger) och en öl för £10.

The Ginger Pig

Säg efter oss: ”Sausage roll, please”. Upprepa orden vid disken på The Ginger Pig, bestäm vilken smak du vill ha, och vänta på ditt livs godaste korvlunch. Korven är varm, bastant och fet, lindad i smörigast möjliga smördeg. Smakar oerhört bra. Men du bör promenera några timmar på eftermiddagen.

Brindisa

När vi ändå är inne på korv, måste vi tipsa om Brindisas chorizo roll. Grillad chorizo serverad i ciabattabröd med Pimiento del piquillo-chili och ruccola. Bland den godaste gatumat som finns i London, enligt Time Out. Vi håller med.

Missa inte

Bread Ahead

Fyllda munkar som man kan dö för. Eller mer troligt dö av – om man äter för många.

Monmouth Coffee

Kanske Londons bästa kaffe. Passar perfekt till en munk från Bread Ahead ↑

Whirld

Fudge är lika mycket Storbritannien som drottningen, fotboll och gin. På Borough Market köper du hemgjord, oerhört god, fudge från Whirld. Föredrar du toffee eller nougat, finns det också. Blir en perfekt present dessutom.

Bästa dag att besöka marknaden

Onsdagar och torsdagar brukar vara trevligast. Marknaden är i full gång, men det är inte lika trångt som det kan bli fredag och lördag. Om du måste gå på en lördag, rekommenderas att komma tidigt på dagen.

Borough Market lunch

Öppettider på Borough Market

Måndag
10:00 – 17:00 (begränsad marknad)
Tisdag
10:00 – 17:00 (begränsad marknad)
Onsdag
10:00 – 17:00 (normal marknad)
Torsdag
10:00 – 17:00 (normal marknad)
Fredag
10:00 – 18:00 (normal marknad)
Lördag
8:00 – 17:00 (normal marknad)

Notera att marknaden alltså är stängd på söndagar. Ett undantag finns och det är under julhandeln i december, då är det öppet även på söndagar.

Tänk också på att även om marknaden är stängd, så har många av restaurangerna, barerna och kafeerna runt marknaden ändå öppet.

På måndag och tisdag är inte alla försäljare på plats, men mycket är ändå öppet. Beger du dig till marknaden i syfte äta, kan du räkna med att det mesta är öppet.

 

Hitta till Borough Market

Borough Market

Video – en dag på marknaden

Varsågod, här kommer ett litet smakprov. En förhandsvisning av en dag på Borough Market.

Rea på hotell i London

Tips! På den här sidan hittar du aktuella erbjudanden på hotell i London, från vår bokningspartner Hotels.com.

Lägsta pris på sevärdheter

London Eye, The Shard, musikaler i West End och Harry Potter-turer. Boka innan du reser och spara pengar!