The Shard – skyskrapan med Londons vassaste utsikt

The Shard är Londons resligaste skyskrapa och faktiskt även den högsta i västra Europa. Från The Shards observationsdäck ligger London för dina fötter, utsikten är fullständigt hänförande.

The view from the Shard London

Observationsdäcket The View from the Shard har snabbt blivit en av Londons mest populära sevärdheter. Rekommendationen är att du bokar din biljett på nätet innan du reser. Det gäller fram för allt under sommarhalvårets högsäsong.

Boka biljetter till The Shard

Tack vare ett samarbete med bokningsföretaget Get Your Guide kan du boka biljetter via oss. Att boka är smidigt och säkert – och du kan avboka om resplanerna ändras.

Du kan också, om du känner för att lyxa till besöket lite, lägga till ett glas champagne på inträdet i samband med att du bokar.

Boka biljetter till The Shard

Boka innan du reser, så har du din plats säkrad. Dessutom till garanterat lägsta pris.

Fantastisk utsikt från observationsdäcket

Vid invigningen 2012 förändrades Londons stadsbild rejält. Plötsligt reste sig en sylvass, 309 meter hög, skyskrapa över Themsen, Tower Bridge, St Paul’s Cathedral och andra klassiska landmärken.

Observationsdäcket, The View from the Shard, består av två olika våningar. Våning 69 är helt inomhus, men givetvis med panoramafönster från golv till tak, medan våning 72 är delvis utomhus.

Höjden över marken är cirka 244 meter och på en klar dag ser du 65 kilometer i alla väderstreck. För att du ska kunna upptäcka staden finns multimediaguider och interaktiva digitala teleskop.

The Shard London at night

En ståtlig skärva

Skyskrapan har en spetsig, bruten, topp som passar väl in med dess namn. Shard betyder skärva på svenska.

Arkitekten, italienaren Renzo Piano, inspirerades både av Londons spiror så som 1800-talskonstnären Canaletto målat dem och av master på segelfartyg.

Byggnaden är klädd med fler än 11 000 glaspaneler vinklade mot solen och himlen på ett sätt som gör att skyskrapan ändrar utseende i takter väder och årstider.

Bo på hotell i The Shard

Ett sätt att undvika biljettkostnaden till observationsdäcket är att bo på det hotell som finns i skyskrapan – men det blir en dyr lösning ändå.

Shangri-La Hotel är ett femstjärnigt hotell där rummen kostar från 4000 kronor per natt, beroende på säsong och när du bokar. Men utsikten från hotellrummet är kanske den bästa du någonsin har haft.
» Se pris & boka Shangri-La Hotel At The Shard

The Shard på kartan

Skyskrapan reser sig i Southwark, på Themsens södra strand, mellan London Bridge och Tower Bridge. Närmaste tunnelbanestationen är London Bridge.

The Shard

Boka biljetter till The Shard innan du reser, så har du din plats säkrad. Dessutom till garanterat lägsta pris.
» Boka biljetten här

Filmklipp från The View from the Shard

Vill du ha inspiration innan du besöker Londons snyggaste skyskrapa på riktigt? Kolla in det här klippet.

Rea på hotell i London

Tips! På den här sidan hittar du aktuella erbjudanden på hotell i London, från vår bokningspartner Hotels.com.

Lägsta pris på sevärdheter

London Eye, The Shard, musikaler i West End och Harry Potter-turer. Boka innan du reser och spara pengar!