The Shard – skyskrapan med Londons vassaste utsikt

The Shard är Londons högsta skyskrapa – och faktiskt även den högsta i hela västra Europa. Från The Shards observationsdäck ligger London för dina fötter, utsikten är fullständigt hänförande. [Uppdaterad 2022-03-14]

The Shard London - Boka biljett till The View from The Shard

Observationsdäcket The View from the Shard har snabbt blivit en av Londons mest populära sevärdheter. Rekommendationen är att du bokar din biljett på nätet innan du reser. Det gäller inte minst under sommarhalvårets högsäsong.

Boka biljetter till The Shard

Tack vare ett samarbete med välkända bokningsföretaget Get Your Guide kan du boka biljetter via oss. Att boka är smidigt och säkert – och du kan avboka om resplanerna ändras.

Du kan också, om du känner för att lyxa till besöket lite, lägga till ett glas champagne på inträdet. Det alternativet finns efter att du har valt datum i bokningen.

» Boka biljetter till The view from the Shard

Om du redan är på plats i London, eller strax ska resa dit, kan du också kolla tillgängligheten på biljetter under de närmast kommande dagarna, via Tiqets:

Fantastisk utsikt från observationsdäcket

När skyskrapan invigdes 2012 förändrades Londons stadsbild rejält. Plötsligt reste sig en sylvass, 309 meter hög, byggnad över Themsen, Tower Bridge, St Paul’s Cathedral och andra klassiska landmärken.

Observationsdäcket, The View from the Shard, består av två olika våningar. Våning 69 är helt inomhus, men givetvis med panoramafönster från golv till tak, medan våning 72 är delvis utomhus.

Höjden över marken är cirka 244 meter och på en klar dag ser du 65 kilometer i alla väderstreck.

För att du ska kunna upptäcka staden finns multimediaguider och interaktiva digitala teleskop.

The Shard – skärvan

Skyskrapan har en spetsig, bruten, topp som passar väl in med dess namn. Shard betyder skärva på svenska.

Arkitekten, italienaren Renzo Piano, inspirerades både av Londons spiror så som 1800-talskonstnären Canaletto målat dem och av master på segelfartyg.

Byggnaden är klädd med fler än 11 000 glaspaneler vinklade mot solen och himlen på ett sätt som gör att skyskrapan ändrar utseende i takter väder och årstider.

Bo på hotell i skyskrapan

Ett sätt att undvika biljettkostnaden till observationsdäcket är att bo på det hotell som finns i skyskrapan – men det blir en dyr lösning ändå.

Shangri-La Hotel At The Shard är ett femstjärnigt hotell där rummen kostar från 4000 kronor per natt, beroende på säsong och när du bokar. Men utsikten från hotellrummet är kanske den bästa du någonsin har haft.

» Se pris & boka Shangri-La Hotel At The Shard

Hitta till The Shard

Skyskrapan reser sig i Southwark, på Themsens södra strand, mellan London Bridge och Tower Bridge. Närmaste tunnelbanestationen är London Bridge.

Fler alternativ

Att köpa en entrébiljett är bara en bra idé om du inte tänker göra fler besök på stadens attraktioner. Men om du planerar att se flera av Londons kända sevärdheter, då kan The London Pass vara ett riktigt smart alternativ. The View from the Shard är en många attraktioner i kortet. Klicka dig vidare för att se vad det kostar för olika antal dagar, och vilka upplevelser som ingår: