Flyga helikopter i London – upplev staden från ovan

Att flyga helikopter i London är ett häftigt och annorlunda sätt att uppleva staden på. Spännande, minnesvärt och utsikten kan ju knappast bli bättre. Här tipsar vi om priser och bokning.

Flyga helikopter - helikoptertur i London

En helikoptertur över London kostar givetvis en slant, men det kan bli den perfekta överraskningen. Kanske för någon som fyller år eller har något speciellt att fira.

Den korta flygningen på ca tio minuter kostar £200, cirka 2400 svenska kronor, och den långa på ca 20 minuter går på £300, cirka 3600 kronor, men priset i kronor varierar givetvis med valutasvängningarna.

Helikoptertur i London – olika rutter

Flygningarna startar från den enda helikopterplattan i centrala London, The London Heliport Battersea. Därefter flyger ni nedströms längs Themsen, men följer lite olika rutter beroende på om det är den korta eller den långa turen du har valt.

Den korta turen vänder ungefär i höjd med The Shard medan den långa fortsätter ned till Canary Wharf innan helikoptern vänder tillbaka.

Oavsett vilken helikoptertur du väljer kan du räkna med att få se klassiska byggnader, platser och sevärdheter som Hyde Park, Royal Albert Hall, Westminster Abbey, Buckingham Palace, Trafalgar Square, London Eye och St Paul's Cathedral från ovan.

Enda arrangören från centrala London

Flygningarna görs av The London Helicopter som sedan 2004 kör sightseeing med helikopter över London. I början lyfte man från flygplatsen Gatwick, men från 2013 är bolaget det enda som har centrala London som startplats.

Bolaget följer de strikta regler som satts upp av Storbritanniens flygmyndighet Civil Aviation Authority och man har erfarna piloter som, när de inte visar upp London för besökare, jobbar som flyginstruktörer och utbildare.

Företaget använder helikoptrar av modellen Airbus AS350 Single Squirrel med plats för sex passagerare.

Flyga helikopter i London – boka på nätet

Biljetten måste förbokas. Du gör det enkelt och smidigt via vår partner Get Your Guide.

Här kan du boka den korta flygturen på 10 minuter och här finns bokning av 20-minutersflygningen.

Oavsett vilken du väljer gäller följande:

  • Du kan avboka och få pengarna tillbaka fram till två dagar innan flygningen.
  • Passagerare måste vara minst fyra år gamla, men alla under 16 år måste ha en medföljande vuxen.
  • Viktgräns är 110 kilo.
  • Du måste legitimera dig när du kommer till startplatsen – och innan dess uppge personuppgifter på nätet.
  • Du kan visa upp den voucher som du får vid bokningen digitalt i exempelvis mobilen eller utskriven på papper, det är upp till dig.