Londons bästa marknader – våra favoriter

Londons marknader, med folkvimmel och kommers, är ett måste när du besöker staden. De bästa av alla marknader i London ligger utspridda över staden och för att få ut det mesta av vad de har att erbjuda, krävs lite planering. [Uppdaterad 2022-03-14]

Marknader i London - våra tips!

Låt oss börja med att tydligt säga att det här är ett urval, våra tips på Londons bästa marknader. Det finns betydligt fler än så här – vi hävdar inte på något sätt att listan är komplett.

Marknader i London – våra tips!

Här följer sju marknader som vi anser vara bland de bästa i London. Gör ett besök på någon av dom nästa gång du reser till London. Vi vågar lova att du inte blir besviken.

Portobello Road Market

I ständigt charmiga Notting Hill ligger detta klassiska marknadsstråk där du kan hitta allt från antikviteter och vintagekläder till böcker och karibisk mat.

Öppet: måndag, tisdag, onsdag 09.00-18.00, torsdag 09.00-13.00,
fredag och lördag 09.00-19.00, söndag stängt.
Adress: Portobello Road
Närmaste tunnelbanestation: Ladbroke Grove Station
Webb: www.portobelloroad.co.uk/the-market

Brick Lane Market

Vill man göra det där superfyndet så finns det bara ett sätt: Kavla upp ärmarna och dyk in bland East End-tanter och hipsters på denna jättelika loppmarknad i nordöstra London.

På Brick Lane Market finner du utöver loppmarknaden även ett flertal antikhandlare samt ett stort och spännande utbud av street food.

Öppet: söndagar 10.00-17.00.
Adress: Brick Lane, Shoreditch
Närmaste overgroundstation: Shoreditch High Street
Webb: www.visitbricklane.org/brick-lane-market

Camden Lock Market

Med sin blandning av små butiker och stånd kan Camden Lock Market locka med allt från antikviteter till vintagekläder och vinylskivor och mycket, mycket mer.

Öppet: varje dag, utom juldagen, 10.00-”sent på kvällen” Exakt stängningstid är lite flytande.
Adress: Camden Lock Lane
Närmaste tunnelbanestation: Camden Town
Webb: www.camdenmarket.com/visit-us

Alfie’s Antique Market

För den som är på jakt efter vackra och unika ting så rekommenderas ett besök på makalösa Alfie’s Antique Market. På fem våningsplan samsas över 70 antikhandlare, var och en experter på smycken, porslin, bordssilver samt obestämbara och kuriösa ting från alla världens hörn.

Men förvänta dig inte att göra några kap här. På Alfie’s vet de sakers värde och utrymmet för prutande är litet. Kaféet på översta våningsplanet är i sig värt en omväg.

Öppet: tisdag till söndag 10.00-18.00
Adress: Alfie’s Antique Market, 13-25 Church Street, Marylebone
Närmaste tunnelbanestation: Marylebone Station
Webb: www.alfiesantiques.com

Old Spitalfields Market

I charmiga gamla industrilokaler ligger den hippa och urbana marknaden Old Spitalfields Market. Under dess tak huserar allt från lokala konsthantverkare, kläddesigners och keramiker till bagare, grönsakshandlare och konditorer.

Mer nytt än second hand, men inte mindre unikt för det. På torsdagar utökas utbudet med en antikloppis du inte vill missa.

Öppet: hela veckan 10.00-20.00
Adress: Old Spitalfields Market, 16 Horner Square
Närmaste tunnelbanestation: Liverpool Street
Webb: oldspitalfieldsmarket.com

Greenwich Market

En av Londons mest klassiska marknader ligger i Greenwich. Här hittar du unika konsthantverk och antikviteter, bland mycket annat.

Vilka som är på plats och säljer varierar beroende på veckodag. Ta en titt på deras hemsida för att se vad som händer på Greenwich Market när du är i London.

Öppet: onsdag till söndag 10.00-17.30 (Greenwichs affärer håller öppet hela veckan)
Adress: 5B Greenwich Market, Greenwich
Till centrala Greenwich tar du dig enklast med buss 129, 177, 180, 188, 199, 286 och 386.
Webb: www.greenwichmarket.london

Borough Market

Vi har sparat den bästa till sist – åtminstone för dig som gillar mat. I klassiska Borough Market finns nästan allt i mat- och dryckesväg. Både med en distinkt brittisk prägel (till exempel Scottish Eggs) och internationella smaker (som prisvärda empanadas och en chorizomacka som utsetts till Londons godaste gatumat).

Här finns också nybakt bröd, desserter, fisk och skaldjur, kött, frukt och grönsaker, öl, vin – och makalöst god engelsk kola. Allt i en historisk miljö intill London Bridge.

Marknaden är så bra att vi faktiskt har gett den en alldeles egen sida på Londonkoll.se. Här kan du läsa mer om Borough Market.

Marknader i London – här hittar du dom

Under respektive marknad här ovanför, finns tips på hur du enklast tar dig dit. I den här kartan ser du exakt var marknaderna ligger.