Buckingham Palace – öppet för besök på sommaren

Buckingham Palace är ett av Europas mest kända palats. Det är den brittiska kungafamiljens residens där statsbesök och mottagningar regelbundet äger rum. Palatset är också en av Londons främsta sevärdheter – men bara öppet under sommaren. [Uppdaterad 2023-08-08]

Buckingham Palace - boka biljetter

Buckingham Palace – öppettider

Residenset håller öppet för besökare under den period då kung Charles III lämnar London för att bo på någon av kungafamiljens egendomar på landsbygden i England, Wales eller Skottland.

Under 2023 är besöksdatumen för Buckingham Palace 14 juli till 24 september, men notera att det är stängt på tisdagar och onsdagar. Palatset håller också öppet under vissa utvalda dagar på vinter och vår.

Biljetter till Buckingham Palace

Biljetterna säljer slut snabbt varje år – så se till att boka i förväg för att kunna besöka Buckingham Palace exakt den dag du vill.

Vårt tips är att boka med pålitliga Get Your Guide, då får du bekräftelse direkt och du får en mobilvoucher som du kan visa upp vid entrén.

I kalendern nedan ser du tillgänglighet och pris på biljetter till Buckingham Palace. Klicka dig vidare för att boka:

 

Höjdpunkter under besöket

Palatset och palatsområdet har massor att erbjuda, men de mest populära attraktionerna brukar vara vaktombytet (Changing the Guard), Throne Room, Ballroom, Grand Staircase, White Drawing Room och den vackra trädgården.

Att tänka på

  • Säkerheten runt palatset är hög. Alla besökare måste kunna legitimera sig och passet brukar vara den ID-handling som funkar bäst, även om vanligt ID-kort också ska accepteras.
  • När du bokar, tänk på att namnet matchar ditt namn i passet/ID-handlingen du tar med dig.
  • Räkna med att ett besök tar cirka två timmar.
  • Kom cirka tio minuter innan tiden som är angiven på din biljett.
  • Ta på dig bekväma skor och var beredd att promenera en bit. Turen genom palats och trädgård är knappt en kilometer lång.
  • Mat och dryck är inte tillåtet inne i palatset, men på sommaren håller fina Garden Café öppet.

Så tar du dig till Buckingham Palace

Enklast är att åka tunnelbana till någon av stationerna Victoria, Green Park, St. James's Park eller Hyde Park Corner.

Tjuvkika – så här ser det ut!

Nyfiken på vad du får uppleva under ett besök? Kolla in det här klippet från BBC.

Palatsets historia

Det som idag är hjärtat i Buckingham Palace byggdes från början, 1703, som ett hus åt hertigen av Buckingham. Det köptes under senare delen av 1700-talet av Kung George III som ett privatresidens för Drottning Charlotte och blev känt som The Queens House.

Under 1800-talet skedde stora tillbyggnader, bland annat de tre flyglarna som inringar en gårdsplan.

I samband med att Queen Victoria kröntes 1837 blev palatset den brittiska monarkens officiella residens.

Kombinationsbiljetter med Buckingham Palace

Att köpa kombinerade biljetter där flera sevärdheter eller guidade turer ingår, kan vara ett bra sätt att spara lite på reskassan. Här finns ett urval från Get Your Guide: