Hyra lägenhet i London – våra tips!

Om ni är en familj eller ett större ressällskap som bokat en resa till London och är i behov av ett boende med många sängplatser kan det bästa alternativet vara att hyra lägenhet.

hyra lägenhet london

Studiolägenheter, lägenhetshotell och privata lägenheter finns det gott om i London. Dessa boenden går ofta att hyra veckovis eller per natt. Det går ibland att pressa resekostnaderna rejält genom att hyra lägenhet i London, då man till exempel själv kan välja vilka måltider man vill äta ute på restaurang och vilka man vill tillaga hemma i lägenheten.

Att hyra lägenhet i London kan kännas praktiskt och kul om man är ett större ressällskap, dessutom blir det ofta något billigare att bo i en gemensam lägenhet än i separata hotellrum.

Hyra lägenhet i London på nätet

Det finns lägenheter att hyra i nästan alla av Londons stadsdelar. I regel är privata lägenheter eller rum i London billigare att hyra än etablerade lägenhetshotell som drivs av företag, även om båda kan vara billigare än hotell.

airbnb.com (bilden), apartmentsapart.com och wimdu.com kan du snabbt och enkelt boka privatägda lägenheter, studios och dubbelrum i London. Bokningen går till på samma sätt som när du bokar hotell online, och tar i regel bara ett par minuter. Du kan välja om du vill att sökresultat endast ska omfatta lägenheter som exempelvis har kök, wifi, frukost, gym och badkar.

Om du gillar idén med att hyra en lägenhet eller ett dubbelrum av en privatperson finns det massor av centralt belägna boenden tillgängliga via wimdu.com.

Hyra lägenhet – stora prisskillnader

Priserna för att hyra en privatägd lägenhet varierar stort, mellan cirka 500 och 8 000 kronor per natt beroende på stadsdel och antalet bäddar.

Snittpriset för ett hotellrum med god standard och centralt läge ligger sällan under 1200 kronor per natt, det finns med andra ord pengar att spara om du bokar en privat semesterlägenhet i London.

(Senast uppdaterad 2016-11-24)