Kunglig flärd i Kensington Palace och Kensington Gardens

Kensington Palace är ett måste för dig som vill komma den brittiska kungafamiljen så nära som möjligt. I palatset bor Prins William med familj och det är öppet för besökare större delen av året. [Uppdaterad 2023-08-08]

Kensington Palace - boka biljetter

I den västra änden av vackra Hyde Park tronar Kensington Palace omgivet av grönskan i Kensington Gardens. Ett palats med lång och spännande historia, som är en viktig del i den brittiska monarkin än idag.

Idag bor Prins William och hans Catherine, med barnen George, Charlotte och Louis i palatset. Även prins Edward, kusin till drottning Elizabeth II, har sitt hem i Kensington Palace. Men mest känt är kanske palatset för att prins Charles och prinsessan Diana bodde där och att Diana fortsatte att ha det som sitt residens efter skilsmässan från Charles.

Byggnaden har anor från 1600-talet och var huvudresidens för de brittiska monarkerna från 1689-1760.

Besöka Kensington Palace

Palatset håller öppet för besökare större delen av året, men några undantag finns. Till exempel är det stängt under julhelgen. Notera också att halva palatset alltid är stängt för besökare, dit hör givetvis de bostäder som finns idag.

Men ett besök blir ändå lätt överväldigande, det bjuds på historisk och kunglig flärd av stora mått i bland annat Queen's State Apartments, King's State Apartments och The Jewel Room. Missa inte heller att besöka den vackra Sunken Garden med en staty av prinsessan Diana som avtäcktes 2021.

Biljetter till Kensington Palace

Om du planerar att besöka palatset finns flera alternativ. Du kan boka en renodlad entrébiljett och därefter njuta av utställningarna på egen hand.

I kalendern nedan hittar snabbt biljetter på den dag du önskar. Klicka dig vidare för att boka:

 

Ett annat tips – för att verkligen få ut maximalt av upplevelsen – är att boka en guidning av Kensington Gardens där ”Royal High Tea” ingår. Det är en populär tur som snabbt blir slutsåld, så det är klokt att boka i förväg.

Bra att känna till är också att Kensington Palace är en av alla sevärdheter som ingår i rabattkortet London Pass. Om du tänker se flera av Londons sevärdheter på din resa, då ska du överväga att köpa kortet för att spara lite pengar.

Kensington Gardens – större än du tror

Kensington Gardens är inte bara grönytorna närmast palatset. Faktum är att Kensington Gardens sträcker ut sig över en stor del av vad många tror är Hyde Park, ändra från palatset och bort till W Carriage Drive.

I Kensington Gardens finns sevärdheter som Princess Diana Memorial Fountain, The Albert Memorial, Peter Pan Statue och Serpentine Gallery. Att besöka parken är gratis och den är en naturlig förlängning av Hyde Park.

Hitta till Kensington Palace

Om du åker tunnelbana är närmaste station High Street Kensington, på linjerna District, Circle och Piccadilly. Åker du på linjen Central är stationen Queensway närmast. Oavsett vilken station du kliver av på, räkna med att det tar cirka tio minuter att promenera till palatset.

Tar du buss är det linjerna 70, 94 and 148 som gäller, med stopp längs Bayswater Road. Eller linjerna 9, 49, 52, 70 och 452 med stopp på Kensington High Street.