Flyg till London – våra tips!

Flyg till London finns det gott om. Biljetterna från Sverige är dessutom ofta ganska billiga. Stort utbud och konkurrens från lågprisflyg gör att London är en mycket prisvärd destination när det kommer till flygbiljetter. [Uppdaterad 2022-02-21]

Flyg till London

Sök flyg till London

Använd alltid en prisjämförelsesajt för att hitta bästa och billigaste flyget till London. Det finns flera, men vi har valt att samarbeta med Expedia. Helt enkelt för att deras flygsökmotor fungerar väldigt bra.

Flygbiljetterna listas efter pris, billigast först, men det finns massor av filter och inställningar som gör det enklare att hitta en biljett som passar just för dig, just för den här resan. Klicka här eller gör en sökning här nedanför för att hitta rätt biljett.

 

Många direktflyg till London

Många flygbolag har rutter till London från Sverige. SAS, Norwegian, Ryanair och British Airways är exempel på flygbolag som flyger direkt till London från exempelvis Arlanda, Landvetter och Kastrup.

En flygbiljett kostar allt mellan 300 kronor och 2000 kronor, beroende på om bagage är inkluderat eller inte, och beroende på säsong och bokningsläge.

Högtider och helger brukar vanligtvis betyda dyrare flygbiljetter än vardagar. Vill du pricka in den billigaste resan har biljetter med utresa på tisdagar och hemresa på lördagar ofta det lägsta priset.

Att flyga till London tar cirka två och en halv timme med direktflyg från Stockholm Arlanda, Landvetter eller Kastrup.

Vilken flygplats i London?

Beroende på vilket flygbolag du reser med, landar du på olika flygplatser i Londons närhet. I regel är det Heathrow, Gatwick eller Stansted. Mer information om flygplatserna och tips på hur du tar dig från flyget in till stan, finns på den här sidan:

Ett tips från vår sida är att inte bara gå på priset, och kanske inte ens på flygbolag, utan mer på flygplatsen. För när det gäller en stad som är så stor till ytan som London, kan det vara klokt att matcha flyget efter var i stan du ska bo.

Att landa på Heathrow och ta Heathrow Express in till Paddington Station är smidigt om ditt hotell eller boende är i västra London, men oerhört opraktiskt om du ska bo i östra London eller kanske på Southbank.

Så boka baklänges. Hotell först, sedan kollar du vilken flygplats som ligger bäst till och bokar ditt flyg därefter.