London Eye – biljetter, tips och fakta

London Eye måste upplevas minst en gång i livet. Utsikten från det 135 meter höga pariserhjulet vid Themsen är alldeles magnifik. Så här bokar du biljetter enklast och billigast.

London Eye

London Eye är Europas högsta pariserhjul och en oerhört populär sevärdhet, faktiskt den mest välbesökta turistattraktionen per år i Storbritannien. Sedan år 2000 har fler än 60 miljoner människor åkt med pariserhjulet.

Boka biljetter till London Eye

På grund av att den stora populariteten är det klokt att boka biljetten på nätet innan man reser till London. Förutom att du har din biljett säkrad, är det också billigare än att boka på plats.

Tack vare vår samarbete med Get Your Guide, ett företag specialiserat på biljetter till sevärdheter, kan du boka biljetter till London Eye via oss.

Att boka är smidigt, säkert och du kan välja mellan en mobil voucher eller en voucher som du skriver ut. Dessutom får du snabbinträde och kan gå förbi köerna till biljettkassorna.

Boka biljetter till London Eye med snabbinträde

Boka innan du reser! Garanterat lägsta pris, din plats är säkrad på den dag du väljer, och du får gå före kön.

Att sakta, sakta snurra runt i ett pariserhjul är alltid en upplevelse. Men att göra det mitt i Londons storstadsdjungel, ger en extra krydda till åkturen. När din kapsel når toppen är du 135 meter över marken och ser – om du har tur med vädret – fyra mil i alla väderstreck.

Pariserhjulet har 32 kapslar, namngivna efter Londons stadsdelar, och varje kapsel rymmer 25 personer. Det betyder att 800 personer kan åka samtidigt. Inuti kapseln är det fritt fram att gå runt, men det finns också sittplatser.

Kärt barn har många namn

Invigningen skedde på nyårsafton 1999 och tanken var från början att det skulle vara ett tillfälligt projekt. Men populariteten gjorde att tidsfristen utökades i omgångar och småningom blev pariserhjulet ett permanent inslag i staden.

Sevärdheten kallas ibland även Millennium Wheel och har under åren, tack vare olika ägare eller sponsorer, haft namn som British Airways London Eye, Merlin Entertainments London Eye och EDF Energy London Eye.

Sedan januari 2015 är det officiella namnet Coca-Cola London Eye, till följd av ett nytt avtal med den internationella läskedrycksfirman.

London Eye Sunrise

Fakta om sevärdheten

Höjd: 135 meter.
Diameter: 120 meter.
Antal kapslar: 33 stycken.
Rotation: 26 meter per sekund.
Tid för ett helt varv: 30 minuter.


Fler biljetter och guidade turer med London Eye

Här kommer ett urval av guidade turer och kombinationsbiljetter med London Eye, som går att boka på nätet.

Biljetter där flera sevärdheter och turer ingår kan ibland vara ett klokt sätt att spara några pund på. 

 

Rea på hotell i London

Tips! På den här sidan hittar du aktuella erbjudanden på hotell i London, från vår bokningspartner Hotels.com.

Lägsta pris på sevärdheter

London Eye, The Shard, musikaler i West End och Harry Potter-turer. Boka innan du reser och spara pengar!