Musikaler i London – så bokar du biljetter till West End

Musikaler i London – helt enkelt ett måste på resan! London är musikalernas huvudstad och i stadsdelen West End finns både klassiska musikaler och nyare föreställningar. Vi berättar hur du gör för att boka biljetter.

musikaler london

Lion King, Mamma Mia, Aladdin, Les Miserables, Wicked, The Book of Mormon eller kanske Matilda the Musical? Klart att du ska ta chansen att se en musikal när du är i London.

Boka biljetter till musikal i London

Ett bra ställe att börja på när du letar en musikal, är webbplatsen London Theatre Direct som också är vår bokningspartner. Där ser du vilka musikaler som spelas och du kan boka din biljett smidigt och enkelt. Välj mellan standardpriser, rabatterade föreställningar och sista minuten.

Biljetten hämtar du antingen ut på plats i London eller får skickad hem till dig, förutsatt att det är minst tio dagar kvar till föreställning. Notera dock att det är en betydligt högre avgift om du vill ha biljetterna postade, därför rekommenderar vi alltid att du hämtar dem på plats.

En annan smart detalj med London Theatre Direct är att du för en liten avgift, för närvarande £2.50, kan försäkra din biljett och få den återbetald om du blir sjuk eller av andra anledningar missar musikalen.

Klicka på bannern för att se alla shower som går att boka just nu:
Boka biljetter till musikal i London West End


Populära musikaler i West End

Vet du inte riktigt vilken show du vill se? Den här topplistan över Londons mest populära musikaler kanske kan vara till hjälp.

Les Misérables

Musikalen, som baseras på Victor Hugos roman med samma namn, har spelats i 44 länder och setts av fler än 70 miljoner människor – och fortsätter att vara väldigt populär. Spelas på Queens Theatre.
» Läs mer och boka

The Lion King

Musik av Elton John, fantastiska kostymer och sköna rytmer. Prisbelönta klassikern The Lion King borde alla få se minst en gång i livet. Musikalen spelas på Lyceum Theatre.
» Läs mer och boka

Phantom of the Opera

Fantomen på operan har spelats i mer än 30 år i Londons West End, och ingenting tycks kunna stoppa Andrew Lloyd Webbers supersuccé. Bara en musikal har spelats längre i London, Les Misérables. Spelas på Her Majesty's Theatre.
» Läs mer och boka

Kinky Boots

En riktig må gott-historia som tar publiken från Northampton till Milano och följer skoarvtagaren Charlie Price och danserskan Lola. Musik av Cyndi Lauper. Showen går på Adelphi Theatre.
» Läs mer och boka

Thriller

En musikalisk hyllning till Michael Jackson och ett måste för dig som gillade hans låtar och spektakulära framträdanden. Räkna med både moon walk och klassiker som Smooth Criminal, Beat It, Billie Jean, Dirty Diana – och Thriller förstås. Spelas just nu på Lyric Theatre.
» Läs mer och boka

Matilda the Musical

Bygger på Roald Dahls barnbok Matilda och följer en femårig flicka med märkliga förmågor. Musikalen är mångfaldigt belönad med nästan alla branschpriser som finns att få och har spelats i West End sedan 2011, på Cambridge Theatre.
» Läs mer och boka

The Book of Mormon

När animerade tv-serien South Parks skapare Trey Parker och Matt Stone bestämde sig för att skriva en musikal, var många skeptiska. Men det blev en dundersuccé när den gick upp på Broadway i New York. “Den roligaste musikalen någonsin”, betygsatte tidningen Vogue och New York Times kallade den för “Århundradets bästa musikal”. Nu går den även i London på The Prince of Wales Theatre.
» Läs mer och boka

Aladdin

Disneys berättelse om pojken som får tre önskningar av anden i flaskan visade sig fungera utmärkt som musikal. Aladdin har fantastiska scennummer, orimligt många kostymer, och medryckande musik. Spelas på Prince Edward Theatre.
» Läs mer och boka

Wicked

Föreställningen om “Häxorna från Oz” är smart, snygg och oväntad. Wicked har spelats mer än 5000 gånger och setts av nästan nio miljoner åskådare i West End. Fick under 2018 klart med sin 25:e förlängning och spelas nu (minst) fram till 25 maj 2019 på Apollo Victoria Theatre.
» Läs mer och boka

Mamma Mia

Musikalen om det grekiska bröllopet på den fiktiva ön Kalokairi är musiksatt med låtar från den svenska popgruppens ABBA:s karriär. Musikalen skrevs av Catherine Johnson, men Benny Andersson och Björn Ulvaeus var inblandade från start.

Mamma Mia lades ner på Broadway i New York 2015, men lever kvar i Londons West End och är inne på sitt artonde år. Hur länge till Mamma Mia sätts upp är inte känt, men det kan vara klokt att passa på. Spelas på Novello Theatre.
» Läs mer och boka

School of Rock

Att filmen med samma namn och Jack Black i huvudrollen skulle bli en musikal tonsatt av självaste Andrew Lloyd Weber var minst sagt oväntat. Men det funkar väldigt bra. Publiken kan inte låta bli att rocka loss varje kväll i Gillian Lynne Theatre.
» Läs mer och boka


Vårt tips – Motown the Musical

Motown är en favoritmusikal just nu. En välspelad show med fantastisk musik som baseras på Berry Gordy's självbiografi To Be Loved: The Music, the Magic, the Memories of Motown. 

Berry Gordy är den legendariske grundaren av amerikanska skivbolaget Motown och musikalen innehåller hits som “Ain’t No Mountain High Enough”, “I’ll Be There”, “Dancing In The Street”, “Stop! In The Name Of Love”, “My Girl” och “I Heard It through the Grapevine”.

Musiken – 59 låtar totalt – spelas av en oerhört tajt 16-mannaorkester. Musikalen går inte att värja sig emot, du dansar ut genom dörrarna med ett leende på läpparna.

Motown hade premiär i West End i februari 2016. Nu står det klart att föreställningen förlängts ytterligare, till åtminstone 20 april 2019. Nya biljetter har precis släppts, så passa på att boka.
» Boka biljetter till Motown the Musical


Nya musikaler i West End med premiär 2019

Nästa år bjuder på några riktigt intressanta nykomlingar i Londons musikalutbud. Här är några exempel. Du kan läsa mer genom att klicka på respektive länk:


Klassiska musikaler i London

I Londons West End finns ett 40-tal teatrar och scener. Vissa stora och kända, andra mindre och mer anonyma. Utbudet av musikaler gör att det alltid finns något för alla – oavsett när du reser till London.

Det finns en rad musikaler som numera räknas som klassiker, riktiga långkörare i Londons West End. Har du ännu inte sett Mamma Mia (kolla in klippet nedan), Phantom of the Opera, The Lion King eller Wicked kan någon av dessa musikaler vara en bra introduktion.

Andrew Lloyd Webbers musikaltolkning av Gaston Leroux roman Fantomen på Operan har visats sedan mitten på 80-talet, och Mamma Mia, som bygger på musik av den svenska popgruppen ABBA, har pågått i hela femton år.

Förutom musikaler erbjuder West End en rad andra nöjen som ståuppkomik, teaterföreställningar, operor, julshower och föreställningar speciellt framtagna för barn och unga.


Tips! Så hittar du sista minuten-priser

Om du är på väg till London snart och inte har bokat musikalbiljett, kommer här ett riktigt bra tips. Kolla in sista minuten-priserna hos London Theatre Direct. Där ser du vilka biljetter som finns idag, imorgon och kommande vecka.
» Se sista minuter-priserna just nu


TKTS – biljetter i allra sista minuten

Om du inte måste se en specifik show, utan mest är ute efter känslan att se en musikal i West End, då är TKTS ett tips.

I hjärtat av West End, på Leicester Square finns deras biljettbås där du kan köpa rejält rabatterade biljetter till föreställningar samma dag. Biljetterna kan inte köpas per telefon eller på nätet, utan endast på plats. Men på deras webbsida ser du vilka föreställningar som finns just idag och hur mycket priset har sänkts.

Ett besök till teatrarnas egna biljettkassor kan också, ibland, resultera i billiga musikalbiljetter till föreställningar som visas samma dag.


Gå via bannern för att se alla shower i West End som går att boka just nu:
Boka biljetter till musikal i London West End


(Uppdaterades 2018-10-23)

  • Editor Rating
  • Rated 4.5 stars
kr180 to kr700
  • 80%

  • Musikaler i London
  • Reviewed by:
  • Published on:
  • Last modified: 11 oktober, 2019