Musikaler i London – så bokar du biljetter till West End

Musikaler i London – ett måste på resan! London är musikalernas huvudstad och i stadsdelen West End finns både klassiska musikaler och nyare föreställningar. Vi berättar hur du gör för att boka biljetter. [Uppdaterad 2023-02-17]

Musikaler i London West End

Lion King, Mamma Mia, Les Miserables, Wicked, Cinderella, The Book of Mormon eller kanske Matilda the Musical?

Klart att du ska ta chansen att se en musikal när du är i London.

Musikal i London – boka biljetter

Ett bra ställe att börja på när du letar musikal, är webbplatsen London Theatre Direct som också är vår bokningspartner.

Där ser du vilka musikaler som spelas och du kan boka din biljett smidigt och enkelt. Välj mellan standardpriser, rabatterade föreställningar och sista minuten.

Din biljett skickas via e-post och du kan antingen visa den digitalt, eller skriva ut en biljett hemma och ta med. Alla teatrar i London är på väg mot en papperslös biljetthantering, men alla är inte där än. Exakt vad som gäller skiljer sig därför lite åt, men det framgår tydligt när du bokar med London Theatre Direct.

Om showen ställs in av arrangören, till exempel på grund av sjukdom, har du möjlighet att antingen flytta din bokning till ett annat datum eller få pengarna tillbaka.

Klicka på bannern för att se alla shower som går att boka just nu:
Boka biljetter till musikal i London West End


Populära musikaler i Londons West End

Vet du inte riktigt vilken show du vill se? Den här listan över de mest populära av alla musikaler i London kanske kan vara till hjälp.

Cinderella

Andrew Lloyd Webber gör det igen! Musikalgeniet bakom dundersuccéer som Jesus Christ Superstar, Evita, Cats och Fantomen på operan är tillbaka med en musikal där låtarna är lika välkomponerade som de utstuderade kostymerna och dräkterna är välsydda.

Lägg till en smart och rolig dialog, så finns alla förutsättningar för ytterligare en långkörare signerad Andrew Lloyd Webber.

Cinderella skulle ursprungligen ha haft premiär 2020, men lades på is på grund av corona. Ytterligare fem tilltänkta premiärkvällar under 2021 fick ställas in, men i februari 2022 gick ridån äntligen upp för musikalen. Showen spelas sex dagar varje vecka på Gillian Lynne Theatre vid Covent Garden.

» Läs mer och boka Cinderella

Frozen

Disneys animerade filmklassiker har blivit storslagen musikal. Häng med Anna, Elsa, snögubben Olof och renen Sven i en föreställning med snygga specialeffekter och vackra scenkulisser. Sjung med i sångerna du garanterat känner igen.

Musikalen spelas på Theatre Royal Drury Lane och är barntillåten från sex år.

» Läs mer och boka Frozen

Les Misérables

Musikalen, som baseras på Victor Hugos roman med samma namn, har spelats i 44 länder och setts av fler än 70 miljoner människor – och fortsätter att vara väldigt populär. Spelas på Queens Theatre.

» Läs mer och boka Les Misérables

The Lion King

Musik av Elton John, fantastiska kostymer och sköna rytmer. Prisbelönta klassikern The Lion King borde alla få se minst en gång i livet. Musikalen spelas på Lyceum Theatre.

» Läs mer och boka The Lion King

Phantom of the Opera

Fantomen på operan har spelats i mer än 30 år i Londons West End, och ingenting tycks kunna stoppa Andrew Lloyd Webbers supersuccé. Bara en musikal har spelats längre i London, Les Misérables. Spelas på Her Majesty's Theatre.

» Läs mer och boka Phantom of the Opera

Mary Poppins

Långköraren Aladdin har haft sin sista show på Prince Edward Theatre, men ersattes istället av en annan klassiker – Mary Poppins.

Musikalen har spelats tidigare i West End, i tre år och fler än 1200 föreställningar. Den hade premiär första gången redan 2004 och återvänder alltså nu.

» Läs mer och boka Mary Poppins

Matilda the Musical

Hyllad och prisbelönt. Matilda the Musical har 5,0 i betyg av fler än 2300 recensenter på London Theatre Direct, ett av de bästa betyg vi har sett för en musikal i London.

Föreställningen bygger på Roald Dahls barnbok Matilda och följer en femårig flicka med märkliga förmågor.

Musikalen har, förutom att överväldiga publiken kväll efter kväll, också vunnit nästan alla branschpriser som finns att få. Den har spelats i West End sedan 2011, på Cambridge Theatre.

» Läs mer och boka Matilda the Musical

The Book of Mormon

När animerade tv-serien South Parks skapare Trey Parker och Matt Stone bestämde sig för att skriva en musikal, var många skeptiska. Men det blev en dundersuccé när den gick upp på Broadway i New York.

”Den roligaste musikalen någonsin”, betygsatte tidningen Vogue och New York Times kallade den för ”Århundradets bästa musikal”. I London spelas den på The Prince of Wales Theatre.

» Läs mer och boka The Book of Mormon

Wicked

Den här omåttligt populära föreställningen om ”Häxorna från Oz” är smart, snygg och oväntad. Wicked har spelats mer än 6000 gånger och setts av över 11 miljoner åskådare i West End.

Showen är alltså en riktig långkörare och den fortsätter att spelas även under 2023. Just nu går biljetter att boka fram till 26 november i år. Musikalen spelas på Apollo Victoria Theatre.

» Läs mer och boka Wicked

Mamma Mia

Musikalen om det grekiska bröllopet på den fiktiva ön Kalokairi är musiksatt med låtar från den svenska popgruppens ABBA:s karriär. Musikalen skrevs av Catherine Johnson, men Benny Andersson och Björn Ulvaeus var inblandade från start.

Mamma Mia lades ner på Broadway i New York 2015, men lever kvar i Londons West End och är nu inne på sitt tjugotredje år.

Hur länge till Mamma Mia sätts upp är inte känt, men det kan vara klokt att passa på. Spelas på Novello Theatre.

» Läs mer och boka Mamma Mia


Musikaler i West End – vårt tips just nu

& Juliet

Musikalen på allas läppar är & Juliet, svenske låtskrivaren Max Martins föreställning som gör dundersuccé i West End. Och det är också vårt bästa musikaltips i Londons West End just nu. Om du inte vet vad du vill se, ta den här. Du blir inte besviken.

& Juliet är en modern variant av Shakespeares klassiker Romeo och Julia, med musik från Max Martins karriär.

Showen bjuder på ett 30 välkända hits, låtar som Britney Spears Oops!…I did it again, Robyns Show me Love, Backstreet Boys Everybody, Kate Perrys Roar och Justin Timberlakes Can't stop this feeling – för att bara nämna några.

När & Juliet hade premiär på Shaftesbury Theatre i november 2019, var det till stående ovationer kväll efter kväll. Nu när resandet börjar ta fart igen efter pandemin, kan vi inte tänka oss något bättre än att börja i London – med & Juliet.

» Läs mer och boka & Juliet


Musikaler i West End med premiär 2022

Londons musikalscen har förvisso öppnat upp igen, men coronapandemin sätter sina spår bland premiärerna. Många nya shower som skulle haft sin premiär under 2020 eller 2021 har flyttats fram.

Här är några exempel på nya musikaler i London under 2022. Vissa spelas bara under en begränsad period, men perioden förlängs ibland om föreställningen blir populär. Läs mer genom att klicka på respektive länk:


Klassiska musikaler i London

I Londons West End finns ett 40-tal teatrar och scener. Vissa stora och kända, andra mindre och mer anonyma. Utbudet av musikaler gör att det alltid finns något för alla – oavsett när du reser till London.

Det finns en rad musikaler som numera räknas som klassiker, riktiga långkörare i Londons West End. Har du ännu inte sett Mamma Mia (kolla in klippet nedan), Phantom of the Opera, The Lion King eller Wicked kan någon av dessa musikaler vara en bra introduktion.

Andrew Lloyd Webbers musikaltolkning av Gaston Leroux roman Fantomen på Operan har visats sedan mitten på 80-talet, och Mamma Mia, som bygger på musik av den svenska popgruppen ABBA, har pågått i hela femton år.

Förutom musikaler erbjuder West End en rad andra nöjen som ståuppkomik, teaterföreställningar, operor, julshower och föreställningar speciellt framtagna för barn och unga.


Se en musikal i London till sista minuten-pris

Om du är på väg till London snart och inte har bokat musikalbiljett, kommer här ett riktigt bra tips.

Kolla in sista minuten-priserna hos London Theatre Direct. Där ser du vilka biljetter som finns idag, imorgon och kommande vecka.

» Se sista minuter-priserna just nu


TKTS – biljetter i allra sista minuten

Om du inte måste se en specifik show, utan mest är ute efter känslan att se en musikal i West End, då är TKTS ett tips.

I hjärtat av West End, på Leicester Square finns deras biljettbås där du kan köpa rejält rabatterade biljetter till föreställningar samma dag. Biljetterna kan inte köpas per telefon eller på nätet, utan endast på plats.

Ett besök till teatrarnas egna biljettkassor kan också, ibland, resultera i billiga musikalbiljetter till föreställningar som visas samma dag.


Gå via bannern för att se alla shower i West End som går att boka just nu:
Boka biljetter till musikal i London West End