Musikaler i London – så bokar du biljetter till West End

Musikaler i London – helt enkelt ett måste på resan! London är musikalernas huvudstad och i stadsdelen West End finns både klassiska musikaler och nyare föreställningar. Vi berättar hur du gör för att boka biljetter.

Musikaler i London West End

Lion King, Mamma Mia, Les Miserables, Wicked, School of Rock, The Book of Mormon eller kanske Matilda the Musical?

Klart att du ska ta chansen att se en musikal när du är i London.

Musikal i London – boka biljetter

Ett bra ställe att börja på när du letar en musikal, är webbplatsen London Theatre Direct som också är vår bokningspartner.

Där ser du vilka musikaler som spelas och du kan boka din biljett smidigt och enkelt. Välj mellan standardpriser, rabatterade föreställningar och sista minuten.

Biljetten hämtar du antingen ut på plats i London eller får skickad hem till dig, förutsatt att det är minst tio dagar kvar till föreställning.

Notera dock att det är en betydligt högre avgift om du vill ha biljetterna postade, därför rekommenderar vi alltid att du hämtar dem på plats.

En annan smart detalj med London Theatre Direct är att du för en liten avgift, för närvarande £3, kan försäkra din biljett och få den återbetald om du blir sjuk eller av andra anledningar missar musikalen.

Klicka på bannern för att se alla shower som går att boka just nu:
Boka biljetter till musikal i London West End


Populära musikaler i Londons West End

Vet du inte riktigt vilken show du vill se? Den här topplistan över de mest populära av alla musikaler i London kanske kan vara till hjälp.

& Juliet

Musikalen på allas läppar just nu är & Juliet, svenske låtskrivaren Max Martins föreställning som gör dundersuccé i West End.

& Juliet är en modern variant av Shakespeares klassiker Romeo och Julia, med musik från Max Martins karriär.

Showen bjuder på ett 30 välkända hits, låtar som Britney Spears Oops!…I did it again, Robyns Show me Love, Backstreet Boys Everybody, Kate Perrys Roar och Justin Timberlakes Can't stop this feeling – för att nämna några.

När & Juliet hade premiär på Shaftesbury Theatre i november 2019, var det till stående ovationer kväll efter kväll. Vi förstår varför, för det här svänger verkligen.

» Läs mer och boka & Juliet

9-5 The Musical

Succémusikalen bygger på filmen och tv-serien med samma namn, från 1980-talet. Showen har blivit en framgång även i West End och har förlängts till slutet av 2020. Nyligen släpptes 300 000 nya biljetter till showen som spelas på Savoy Theatre.

Föreställningen handlar om Doralee, Violet och Judy som sätter sig upp mot sin egoistiska och sexistiska chef. Musiken till showen har skrivits av Dolly Parton, med hennes superhit 9-5 som främsta nummer.

» Läs mer och boka 9-5 The Musical

Waitress

Musikalen gjorde stor succé på Broadway och hade premiär i West End i februari 2019. Det här är en fartfylld kombination av pajer, kärlek, humor, feel good, medryckande musik och en berättelse som bitvis överraskar.

Waitress har fått goda recensioner och avslutas med stående ovationer i princip varenda kväll. Spelas på Adelphi Theatre till, åtminstone, mars 2020.

» Läs mer och boka Waitress

Les Misérables

Musikalen, som baseras på Victor Hugos roman med samma namn, har spelats i 44 länder och setts av fler än 70 miljoner människor – och fortsätter att vara väldigt populär. Spelas på Queens Theatre.

» Läs mer och boka Les Misérables

The Lion King

Musik av Elton John, fantastiska kostymer och sköna rytmer. Prisbelönta klassikern The Lion King borde alla få se minst en gång i livet. Musikalen spelas på Lyceum Theatre.

» Läs mer och boka The Lion King

Phantom of the Opera

Fantomen på operan har spelats i mer än 30 år i Londons West End, och ingenting tycks kunna stoppa Andrew Lloyd Webbers supersuccé. Bara en musikal har spelats längre i London, Les Misérables. Spelas på Her Majesty's Theatre.

» Läs mer och boka Phantom of the Opera

Mary Poppins

Långköraren Aladdin har haft sin sista show på Prince Edward Theatre och ersätts hösten 2019 av en annan klassiker – Mary Poppins.

Musikalen har spelats tidigare i West End, i tre år och fler än 1200 föreställningar. Den hade premiär första gången redan 2004 och återvänder alltså nu.

» Läs mer och boka Mary Poppins

Thriller

En musikalisk hyllning till Michael Jackson och ett måste för dig som gillade hans låtar och spektakulära framträdanden.

Räkna med både moon walk och klassiker som Smooth Criminal, Beat It, Billie Jean, Dirty Diana – och Thriller förstås. Spelas just nu på Lyric Theatre.

» Läs mer och boka Thriller

Matilda the Musical

Bygger på Roald Dahls barnbok Matilda och följer en femårig flicka med märkliga förmågor.

Musikalen är mångfaldigt belönad med nästan alla branschpriser som finns att få och har spelats i West End sedan 2011, på Cambridge Theatre.

» Läs mer och boka Matilda the Musical

The Book of Mormon

När animerade tv-serien South Parks skapare Trey Parker och Matt Stone bestämde sig för att skriva en musikal, var många skeptiska. Men det blev en dundersuccé när den gick upp på Broadway i New York.

”Den roligaste musikalen någonsin”, betygsatte tidningen Vogue och New York Times kallade den för ”Århundradets bästa musikal”. Nu går den även i London på The Prince of Wales Theatre.

» Läs mer och boka The Book of Mormon

Wicked

Föreställningen om ”Häxorna från Oz” är smart, snygg och oväntad. Wicked har spelats mer än 5000 gånger och setts av nästan nio miljoner åskådare i West End.

Fick under 2019 klart med sin 26:e förlängning och spelas nu (minst) fram till 23 maj 2020 på Apollo Victoria Theatre.

» Läs mer och boka Wicked

Mamma Mia

Musikalen om det grekiska bröllopet på den fiktiva ön Kalokairi är musiksatt med låtar från den svenska popgruppens ABBA:s karriär. Musikalen skrevs av Catherine Johnson, men Benny Andersson och Björn Ulvaeus var inblandade från start.

Mamma Mia lades ner på Broadway i New York 2015, men lever kvar i Londons West End och är inne på sitt artonde år.

Hur länge till Mamma Mia sätts upp är inte känt, men det kan vara klokt att passa på. Spelas på Novello Theatre.

» Läs mer och boka Mamma Mia


Musikaler i West End – vårt tips just nu

Att filmen School of Rock, med Jack Black i huvudrollen, skulle bli en musikal tonsatt av självaste Andrew Lloyd Weber var minst sagt oväntat.

Men det funkar väldigt bra. Publiken kan inte låta bli att rocka loss varje kväll i Gillian Lynne Theatre.

I School of Rock får du följa den misslyckade rockstjärnan Dewey Finn när han tar anställning som lärarvikarie.

På skolan förvandlar han en klass med toppstudenter till ett rockband och försöker få dem till tävlingen Battle of the Bands utan att rektor och föräldrar får reda på vad som händer.

På låtlistan finns både rockklassiker från filmen och nyskrivna låtar av Andrew Lloyd Webber.

School of Rock börjar bli en långkörare bland musikalerna i Londons West End, den hade premiär 2015, men den håller än. Just nu finns biljetter fram till april 2020.

Om du inte redan sett musikalen – passa på!

» Boka biljetter till School of Rock


Musikaler i West End med premiär 2019-2020

Hösten 2019 och vintern och våren 2020 bjuder på några riktigt intressanta nykomlingar i Londons musikalutbud, både helt nya uppsättningar och klassiker som gör comeback.

Här är några exempel. Du kan läsa mer genom att klicka på respektive länk:


Klassiska musikaler i London

I Londons West End finns ett 40-tal teatrar och scener. Vissa stora och kända, andra mindre och mer anonyma. Utbudet av musikaler gör att det alltid finns något för alla – oavsett när du reser till London.

Det finns en rad musikaler som numera räknas som klassiker, riktiga långkörare i Londons West End. Har du ännu inte sett Mamma Mia (kolla in klippet nedan), Phantom of the Opera, The Lion King eller Wicked kan någon av dessa musikaler vara en bra introduktion.

Andrew Lloyd Webbers musikaltolkning av Gaston Leroux roman Fantomen på Operan har visats sedan mitten på 80-talet, och Mamma Mia, som bygger på musik av den svenska popgruppen ABBA, har pågått i hela femton år.

Förutom musikaler erbjuder West End en rad andra nöjen som ståuppkomik, teaterföreställningar, operor, julshower och föreställningar speciellt framtagna för barn och unga.


Se en musikal i London till sista minuten-pris

Om du är på väg till London snart och inte har bokat musikalbiljett, kommer här ett riktigt bra tips.

Kolla in sista minuten-priserna hos London Theatre Direct. Där ser du vilka biljetter som finns idag, imorgon och kommande vecka.

» Se sista minuter-priserna just nu


TKTS – biljetter i allra sista minuten

Om du inte måste se en specifik show, utan mest är ute efter känslan att se en musikal i West End, då är TKTS ett tips.

I hjärtat av West End, på Leicester Square finns deras biljettbås där du kan köpa rejält rabatterade biljetter till föreställningar samma dag. Biljetterna kan inte köpas per telefon eller på nätet, utan endast på plats.

Ett besök till teatrarnas egna biljettkassor kan också, ibland, resultera i billiga musikalbiljetter till föreställningar som visas samma dag.


Gå via bannern för att se alla shower i West End som går att boka just nu:
Boka biljetter till musikal i London West End


(Uppdaterades 2019-12-10)