Musikaler i London – så bokar du biljetter till West End

Musikaler i London – helt enkelt ett måste på resan! London är musikalernas huvudstad och i stadsdelen West End finns både klassiska musikaler och nyare föreställningar. Vi berättar hur du gör för att boka biljetter.

musikaler london

Wicked, Lion King, Mamma Mia, Aladdin, Les Miserables, The Book of Mormon eller kanske Jersey Boys? Klart att du ska ta chansen att se en musikal när du är i London.

Boka biljetter till musikal i London

Ett bra ställe att börja på när du letar en musikal, är webbplatsen London Theatre Direct som också är vår bokningspartner. Där ser du vilka musikaler som spelas och du kan boka din biljett smidigt och enkelt. Välj mellan standardpriser, rabatterade föreställningar och sista minuten.

Biljetten hämtar du antingen ut på plats i London eller får skickad hem till dig, förutsatt att det är minst tio dagar kvar till föreställning. Notera dock att det är en betydligt högre avgift om du vill ha biljetterna postade, därför rekommenderar vi alltid att du hämtar dem på plats.

En annan smart detalj med London Theatre Direct är att du för en liten avgift, för närvarande £2.50, kan försäkra din biljett och få den återbetald om du blir sjuk eller av andra anledningar missar musikalen.

Klicka på bannern för att se alla shower som går att boka just nu:
Boka biljetter till musikal i London West End

Populära musikaler i West End

Vet du inte riktigt vilken show du vill se? Den här topplistan över Londons mest populära musikaler kanske kan vara till hjälp.


Vårt tips – Motown the Musical

Motown är en favoritmusikal just nu. En välspelad show med fantastisk musik som baseras på Berry Gordy's självbiografi To Be Loved: The Music, the Magic, the Memories of Motown. 

Berry Gordy är den legendariske grundaren av amerikanska skivbolaget Motown och musikalen innehåller hits som “Ain’t No Mountain High Enough”, “I’ll Be There”, “Dancing In The Street”, “Stop! In The Name Of Love”, “My Girl” och “I Heard It through the Grapevine”.

Musiken – 59 låtar totalt – spelas av en oerhört tajt 16-mannaorkester. Musikalen går inte att värja sig emot, du dansar ut genom dörrarna med ett leende på läpparna.

Motown hade premiär i West End i februari 2016. Nu, i februari 2017, står det klart att föreställningen förlängts med ytterligare ett år fram till början av 2018. Nya biljetter har precis släppts, så passa på att boka.
» Boka biljetter till Motown the Musical


Klassiska musikaler i London

I Londons West End finns ett 40-tal teatrar och scener. Vissa stora och kända, andra mindre och mer anonyma. Utbudet av musikaler gör att det alltid finns något för alla – oavsett när du reser till London.

Det finns en rad musikaler som numera räknas som klassiker, riktiga långkörare i Londons West End. Har du ännu inte sett Mamma Mia (kolla in klippet nedan), Phantom of the Opera, The Lion King eller Wicked kan någon av dessa musikaler vara en bra introduktion.

Andrew Lloyd Webbers musikaltolkning av Gaston Leroux roman Fantomen på Operan har visats sedan mitten på 80-talet, och Mamma Mia, som bygger på musik av den svenska popgruppen ABBA, har pågått i hela femton år.

Förutom musikaler erbjuder West End en rad andra nöjen som ståuppkomik, teaterföreställningar, operor, julshower och föreställningar speciellt framtagna för barn och unga.


Chess gör comeback!

Långt innan succén med Mamma Mia skrev Benny Andersson och Björn Ulveaus, tillsammans med Tim Rice, succémusikalen Chess med låtar som Anthem, I Know Him So Well och One Night In Bangkok.

Chess hade premiär i West End 1986 och spelades i tre år. Om du inte såg den då, får du snart en ny chans. Under fem veckor 2018, från 26 april till 2 juni, sätts musikalen upp på London Coliseum.

Biljetterna kostar från 18 pund och finns redan att boka på den här sidan.


Tips! Så hittar du sista minuten-priser

Om du är på väg till London snart och inte har bokat musikalbiljett, kommer här ett riktigt bra tips. Kolla in sista minuten-priserna hos London Theatre Direct. Där ser du vilka biljetter som finns idag, imorgon och kommande vecka.
» Se sista minuter-priserna just nu


TKTS – biljetter i allra sista minuten

Om du inte måste se en specifik show, utan mest är ute efter känslan att se en musikal i West End, då är TKTS ett tips.

I hjärtat av West End, på Leicester Square finns deras biljettbås där du kan köpa rejält rabatterade biljetter till föreställningar samma dag. Biljetterna kan inte köpas per telefon eller på nätet, utan endast på plats. Men på deras webbsida ser du vilka föreställningar som finns just idag och hur mycket priset har sänkts.

Ett besök till teatrarnas egna biljettkassor kan också, ibland, resultera i billiga musikalbiljetter till föreställningar som visas samma dag.


Gå via bannern för att se alla shower i West End som går att boka just nu:
Boka biljetter till musikal i London West End


 

  • Editor Rating
  • Rated 4.5 stars
kr180 to kr700
  • 80%

  • Musikaler i London
  • Reviewed by:
  • Published on:
  • Last modified: 4 november, 2017

Share This