Museum i London

British Museum London

London är fantastiskt för den som gillar att gå på museum. Här finns hundratals att välja bland, och oavsett intresse finns garanterat något du gillar. Vi listar några av Londons bästa museer.

British Museum

En klassiker som presenterar människans historia och kultur från hela världen. British Museum (bilden) är ett enormt museum där du som besökare får uppleva spännande skulpturer, tavlor, gravstenar, djurmumier, Rosettstenen och schackspel av valrosständer och mycket mer. Museet har även ett trevligt kafé och en välbesökt shop.

Victoria and Albert Museum, V&A

V&A är ett konstmuseum med en av världens största samlingar av konsthantverk som keramik, skulptur, porträtt och fotografi. Värt att se är samlingen The British Galleries från 1500-1900-talet som i kronologisk ordning visar upp typisk brittisk design. Här finns en bra shop och även ett kafé med sittplatser i en vacker innergård.

Natural History Museum

På London Natural History Museum, som är ett av världens största museer för naturhistoria, finns massor av spännande saker att upptäcka. Museet omfattar bland annat utställningar om djur, dinosaurier, plantor, mineraler, fossiler, meteoriter och jordens ekosystem. Här finns även kafé och butik.

The Science Museum

Detta museum för naturvetenskap, genetik, medicin och nutida forskning upptar sju våningar och erbjuder både pedagogiska och underhållande utställningar. Du kan bland annat ta del av modeller av månlandaren Apollo 10:s kommandomodul och av en flygsimulator.

Tate Britain, The Tate

Konstmuseet Tate Britain, även kallat The Tate och Tate Gallery, är ett av fyra konstmuseer i ett nätverk. Tate Britain grundades av Sir Henry Tate och museet rymmer konst från 1900-talet fram till idag. Kan du inte få nog av modern konst bör du inte missa Tate Modern, ett annat populärt konstmuseum som tillhör samma nätverk som Tate Britain. Du kan åka flodbåt på Themsen mellan de båda konstmuseerna, båten avgår var 40:e minut.

Madame Tussaud’s

Vaxkabinettet Madame Tussaud’s har funnits sedan början av 1800-talet och är än idag en populär turistattraktion. Här kan du se vaxavbildningar i mänsklig storlek av kändisar, kungligheter och historiska personer som Elvis Presley, Napoléon Bonaparte och Adolf Hitler.