Shopping i London – våra tips!

Shopping London (Foto: Flickr/Simon__Syon)

Shopping i London blir aldrig tråkigt, tack vare stadens enorma blandning av lyxiga märkesbutiker, vintagekrypin, antikaffärer, marknader, berömda shoppingstråk och överdådiga varuhus. Shoppingfrälsta blir sällan besvikna!

Det största och mest kända shoppingstråket i centrala London heter Oxford Street. Den kilometerlånga gatan är kantad med allt från internationella klädkedjor som Zara, H&M och Uniqlo till flaggskeppsbutiker för märken som Apple och Nike.

Shoppa på Londons berömda varuhus

På Oxford Street ligger ett av Londons tre världsberömda shoppingvaruhus: Selfridges & Co som grundades redan 1909. Selfridges är Londons näst största varuhus, och har allt från kläder och heminredning till matvaror och konfektyr. Är du svag för skor får du inte glömma att besöka varuhusets gigantiska skoavdelning!

Det största varuhuset – och det som flest förknippar med London – heter Harrods och grundades 1835. Harrods är ett shoppingparadis av det lyxigare slaget och här finns allt en shopaholic drömmer om. Varuhuset är värt ett besök och är ett ypperligt ställe för souvenirinköp till nära och kära.

Andra varuhus som är värda att nämnas är Debenhams, Marks & Spencer och Harvey Nichols.

Trendig shopping i Nothing Hill och Shoreditch

När du behöver en paus från folkmassorna och pulsen i centrum, men ännu inte fått nog av shopping ska du ta tunnelbanan till stationen Nothing Hill Gate. Då stiger du direkt in i en stadsmiljö som blivit mycket känd tack vare filmen Nothing Hill från 1999, med Julia Roberts och Hugh Grant i huvudrollerna.

I Nothing Hill, på huvudgatan Portobello Road, kan du fynda vintagekläder, ny design och antikviteter och dricka en stärkande kopp te på något av de många mysiga caféerna.

Hippa och urbana butiker samt specialaffärer finns det gott om i den dynamiska stadsdelen Shoreditch. En tunnelbanefärd till denna stadsdel är ett måste för dig som gillar trendigt mode och innovativ konst till en billig peng.

(Foto: Flickr/Simon_Syon)