Sightseeing med buss i London

Sightseeing i London med buss (Foto: Flickr/Clive A Brown)

Om du vill uppleva så mycket av London som möjligt ska du hoppa på en sightseeingbuss. Då slipper du själv ta dig till och från stadens berömda sevärdheter och kan istället njuta av folkmyllret, arkitekturen och attraktionerna från ett busstak.

Klassisk hop-on/hop-off

En av den mest populära, och kanske också en av de äldsta guidade bussturerna, i London heter The Original Sightseeing Tour. Det är en klassisk hop-on/hop-off-busstur som passerar samtliga sevärdheter i huvudstaden och bemannas av erfarna guider som berättar fakta om attraktioner, omgivningar och byggnader under färdens gång.

En hop-on/hop-off-tur innebär att du kan gå av och på bussen precis när du vill. Fördelen med The Original Sightseeing Tour är att rutten har över 80 på- och avstigningsplatser och att biljetten, som är giltig i 24 timmar, ger dig tillträde till tre olika sightseeingturer, tre guidade vandringar till fots och en båttur på Themsen.

Turerna till fots är inriktade på antingen vaktbytet på Buckingham Palace, seriemördaren Jack the Ripper eller välkänd brittisk rockmusik. Du kan förboka biljetter online till ett pris av £25 för vuxna och £12 för barn upp till 15 år.

Andra företag som också erbjuder hop-on/hop-off sightseeing i London, guidade fotvandringar och båtkryssningar är bland annat The Big Bus Company, Golden Tours och City Sightseeing.

Fartfylld sightseeing i London

En mer actionspäckad form av bussightseeing i London kan du uppleva med London Duck Tour. Sightseeingföretaget anordnar guidade turer både på land och på floden Themsen, i ett och samma fordon.

Det gula, unika fordonet väcker stor uppmärksamhet och det finns en rad olika turer att välja på. Populära teman är James Bond, Pirate Treasure Hunt och D Day Duck.

En klassisk sightseeingtur pågår i lite mer än en timme och du kan boka biljetter till samtliga rutter på nätet. Priserna varierar beroende på vilken tur du vill åka, biljettpriset startar på £24 för vuxna och £16 för barn.

(Foto: Flickr/Clive A Brown)