Hotell i London – våra tips!

Att hitta rätt hotell i London kan vara en utmaning. I staden finns tusentals hotell i olika lägen, standarder och prisklasser – och priserna är generellt höga. Här tipsar vi om våra favoriter, hotell som är både bra och prisvärda. [Uppdaterad 2024-04-26]

Hotell London - våra tips

Hotell i London – tips och fakta

London är en annorlunda hotellstad jämfört med andra världsmetropoler. I London är hotellen för det mesta ganska små räknat i antal rum. Det finns inget hotell med fler än 500 rum, vilket är ovanligt om man jämför med stora städer i andra länder.

Däremot så bjuder London på ett stort antal små hotell och Bed & Breakfasts, ofta charmiga gamla hus där det är lätt att trivas. Men hus som också ofta saknar hissar och kan vara ganska trånga – det är något att tänka på om du har svårt att ta dig fram.

London är också en dyr hotellstad, Europas åttonde dyraste enligt statistik från 2023. En genomsnittlig natt på ett trestjärnigt hotell i centrala London kostar 334 pund, så räkna med att en stor del av reskassan går till boendet. Framförallt om du reser under högsäsongen på sommarhalvåret. På vintern däremot, brukar priserna sänkas och det går att hitta riktigt fina hotellfynd ibland.

Våra tips på hotell i London

Mad Hatter Hotel

The Mad Hatter Hotel - charmigt hotell i London

För att få maximal Londonkänsla – bo på en pub! Mad Hatter är en klassisk pub och ett trevligt hotell, allt i ett. Bra val om du vill bo i South Bank.

The Culpeper

The Culpeper Hotel London

Allt i ett! Skön pub, bra restaurang, takbar på sommaren – och fem ruffigt mysiga hotellrum. Det är lätt att trivas på The Culpeper i Spitalfields, vi lovar.

London Court Hotel

London Court Hotel

Litet, fräscht, hotell i perfekt läge mellan Heathrow och city. Ligger i Earl's Court nära t-banan, med många bra restauranger i närheten. Ofta väldigt prisvärt.

The Notting Hill Gate Hotel

Notting Hill Gate Hotel - tips på hotell i London

Prisvärt och modernt hotell i närheten av Kensington Palace och Royal Albert Hall. Gratis wifi och endast fem minuters promenad från stadens gröna oas Hyde Park.

Park Plaza Westminster Bridge

Park Plaza

Fyrstjärnigt hotell i Westminster med gångavstånd till Big Ben och London Eye. Populärt bland både turister och affärsresenärer. Gratis wifi, pool, spa och restaurang.

Hazlitt's Hotel

Hazlitt's Hotel i SoHo - historiskt och charmigt hotell

Packat med brittisk charm. Hazlitt's 30 rum finns i tre georgianska 1700-talshus, i toppläge i SoHo. Fint bibliotek – och en huskatt. Aningen dyrt, men väldigt trevligt.

Radisson Blu Mercer Street

Radisson Blu Mercer Street, hotell i London

Snyggt och trevligt hotell i väldigt bra läge bland kullerstensgatorna i charmiga Seven Dials. Musikaler i West End och shopping i SoHo på promenadavstånd.

Hilton London Metropole

Hilton London Metropole

Inte det lyxigaste Hilton vi bott på, men bra nog. Prismässigt är det här ofta ett fynd. Mycket bra läge om du kommer med Heathrow Express, du går till hotellet på fem minuter.

Lime Tree Hotel

Lime Tree Hotel i London

Litet hotell med bara 25 rum, ägt av samma familj i 30 år. Lime Tree Hotel är det perfekta mellantinget mellan trötta och slitna B&Bs och opersonliga hotellkedjor. Lätt att gilla!

Sänkta priser på hotell i London (annons)

Hotellrea

The Ampersand Hotel

Spelrum på Ampersand Hotel

Bra för familjer! Perfekt läge om ni vill upptäcka Museum Mile. Bara ett par minuters promenad till Museum of Natural History. Har ett spelrum med pingisbord.

Shangri-La At The Shard

Shangri-La at The Shard - lyxhotell i London

Dyrt? Jättedyrt. Men också det läckraste boende du kan hitta i London just nu. Magnifik utsikt från The Shard, lyxiga rum och enastående service. Ett givet smekmånadstips!

The Nadler Covent Garden

Nadler Covent Garden Hotel

Nadler blev snabbt en favorit i Covent Garden när det öppnade 2019. Fyra stjärnor, 57 fräscha rum. Nära till det mesta för en weekend i London, inte minst musikalerna i West End.

Hur ska man boka hotell i London?

Londonkoll.se har genom åren bott på ett stort antal hotell i London och vi har testat att boka direkt med hotellen och via nästan alla hotellsajter som finns. Vår slutsats är att Hotels.com är det bästa alternativet.

Priserna är ofta lägre än om du bokar direkt av hotellet, och de ligger nästan alltid i nivå med konkurrenterna Booking.com och Expedia. Ett extra tips, som vi ofta använder oss av, är att kolla in sista minuten-hotell i London. Där går det ofta att göra fynd, om resan ska ske ganska snart.

Skillnaden, och det som får oss att alltid boka med Hotels.com, är möjligheten att tjäna bonusnätter. Nätter som sedan kan växlas in till gratis hotellboende världen över. Det är Hotels.com ensamma om – därför har vi valt det företaget som vår partner. Så när du klickar på ett hotelltips hos oss, har du möjlighet att boka det via Hotels.com.

På den här sidan hittar du alla hotell i London. Här nedanför kommer våra favoriter. Vill du ha tips och hjälp med din hotellbokning, skicka gärna ett mejl till hej@londonkoll.se.

Var i London ska man bo?

Storbritanniens huvudstad är uppdelad i 32 stadsdelar, eller boroughs, och staden fullkomligen svämmar över av bra hotell.

City of London är stadens absoluta centrum och rymmer bland annat finanskvarteren och London Bridge. Covent Garden mitt i centrala London är en bra stadsdel för dig som vill ha nära till trendig shopping och inte tänker röra dig utanför centrum.

En stadsdel som uppskattas av turister är Westminister, eller West End. Bor du här har du nära till bland annat Big Ben, Hyde Park och Buckingham Palace. Söker du en trendig och shoppingvänlig stadsdel ska du boka hotell i Soho. En hipp stadsdel som ger dig tillgång till shoppingstråken Oxford Street och Regent Street.

Söker du ett prisvärt hotell i London är stadsdelen Bayswater området för dig. Stadsdelen gränsar till välkända Notting Hill och norra delen av Hyde Park, här finns gott om vandrarhem och hotell i de lägre prisklasserna.

Sista minuten-pris på hotell

Hos vår partner Hotels.com hittar du hotell i London till sista minuten-pris.

Lägsta pris på sevärdheter

London Eye, The Shard, musikaler i West End och Harry Potter-turer. Boka innan du reser och spara pengar!