Primark – populära och prisvärda klädbutiker i London

Att shoppa på Primark i London står på mångas att göra-lista under ett besök i den brittiska huvudstaden. Primark lockar med kläder och accessoarer till rimliga priser. [Uppdaterad 2022-03-17]

Primark London - på Oxford Street

Om du har varit på en Primarkbutik, behöver upplevelsen knappast förklaras.

Men för alla som inte varit på en, men hört bekanta Londonresenärer som nöjt berättat om sina shoppingfynd, kan Primark bäst beskrivas som en konkurrent till H&M eller Zara, fast kanske med ännu lägre priser.

Å andra sidan är också kvaliteten på de varor som säljs varierande. Det går att göra fynd och hitta favoritplagg som håller länge, men det säljs också en hel del produkter av sämre kvalitet.

Även om du inte vill shoppa kläder, kan ett besök på Primark vara givande.

Ofta hittar du Londonsouvenirer billigare där än på många av de mer renodlade turistbutikerna. Primark är, med andra ord, ett sätt att få presenter till familjen där hemma köpta till riktigt bra pris.

Primark i London

Kedjan har ett stort antal butiker i London. Den största butiken, och den som flest väljer att besöka, ligger på 499 Oxford Street nära Marble Arch.

Primark har ytterligare en butik på Oxford Street, nära tunnelbanestationen Tottenham Court Road. Den är mindre till ytan, men ändå förhållandevis stor.

En annan populär Primark är den som ligger i den stora shoppinggallerian Westfield London.

Bra att tänka på

Många shoppar på Primark, så det är nästan alltid mycket folk i butikerna. Det blir trångt och du behöver ha en del tålamod, men kassorna brukar vara snabba.

Om du har möjlighet, gör ditt besök precis när butiken öppnar. Då har du bäst chans att slippa trängas.

Den största butiken på Oxford Street öppnar klockan 8.00 alla dagar utom söndagar då den öppnar 11.30. Den andra butiken på Oxford Street, vid Tottenham Court Road, öppnar 8.30 alla dagar utom söndagar då även den öppnar 11.30.

Båda butikerna har öppet till 22.00, utom på söndagar då de stänger 18.00.

Det här visste du inte om Primark

Företaget kommer från Irland, den första butiken öppnade i Dublin 1969. Idag har kedjan fler än 350 butiker i många länder.

Flest butiker finns i Storbritannien, men även Spanien och Tyskland har ett stort antal Primarkbutiker – och ett tiotal finns i USA.

Om du vill shoppa på världens största Primarkbutik, då får du åka till Birmingham. Där öppnade företaget 2019 sin hittills största butik.

• Här finns mer läsning om shopping i London