Easyjet flyger från Arlanda till London

Det är lätt att ta sig från Sverige till London, och nu blir det ännu enklare. Till våren startar lågprisbolaget Easyjet en ny flyglinje.

British Airways, Norwegian, Ryanair och SAS flyger redan direkt från Stockholmsområdet till London.

I vår får bolagen konkurrens av Easyjet som fortsätter att öppna nya flyglinjer från Sverige.

Easyjet kommer att flyga fyra dagar per vecka mellan Arlanda och London Luton. Trafiken drar igång 26 mars 2017.

– Vi är mycket glada över att Easyjet som är ett av Europas största flygbolag fortsätter att satsa på Stockholm. De har etablerat flera flyglinjer här på kort tid, och med denna linje till London erbjuds nu svenska resenärer allt fler destinationer från lågprisflygbolag på Arlanda, säger Elizabeth Axtelius, direktör för Aviation Business på Swedavia i ett pressmeddelande.

Landar på London Luton Airport

En skillnad med Easyjets linje jämfört med de andra flygbolagen är att den använder flygplatsen London Luton Airport, cirka 55 kilometer norr om London.

British Airways och SAS flyger på Heathrow, Norwegian på Gatwick och Ryanair använder Stanstead.

Från London Luton Airport till centrala London tar du dig med tåg – räkna med cirka 40 minuter inklusive shuttlebus mellan terminal och tåg – eller med flygbuss på cirka en timme och en kvart.

Billiga biljetter – utan bagage

Flygbiljetterna till London blir sällan dyra oavsett vilket bolag du reser med, men Easyjet lägger sig i det allra billigaste segmentet.

När Londonkoll testsöker resor i april hamnar en tur/retur på strax över 700 kronor, exklusive incheckat bagage.

Behöver du ta med en resväska kostar den 240 kronor extra per resväg och då blir skillnaden mot bolag där väskan ingår i priset, som British Airways och SAS, inte särskilt stor.