Monarch flyger från Stockholm till London-Luton

Brittiska lågprisflygbolaget Monarch tar sig in på den svenska marknaden med tre nya linjer, varav en flirtar med weekendresenärer till London. Men avgångstiderna imponerar inte.

Ett redan ganska gott utbud av flyg från Sverige till London får ytterligare ett alternativ. Den 28 april börjar Monarch att flyga mellan Arlanda och London-Luton Airport.

Tidtabellen har, enligt flygbolaget, lagts så att flygtiderna ska passa för den som planerar en weekendresa från Stockholm till London.

Det stämmer till viss del, men det blir en ganska kort resa.

Flyget avgår från Arlanda på fredag kväll klockan 20.15 och ankommer till Luton Airport 21.55. Innan du tagit dig till hotellet i London är det natt.

Hemresan går 07.35 på måndag morgon, vilket kräver en väldigt tidig uppstigning.

Några avgångar på andra dagar än fredagar och måndagar finns inte.

Förutom London-Luton kommer Monarch också att flyga till Manchester och Birmingham från Arlanda.

– Monarch Airlines nya direktlinjer gör det ännu lättare för svenska besökare att upptäcka Storbritanniens pulserande städer och sevärdheter i världsklass. Manchester, Birmingham och London är inte bara fantastiska destinationer i sig utan även bra utgångspunkter för att upptäcka närliggande områden i Storbritannien, säger Gary Robson som är Nordenchef för VisitBritain.