Piccadilly Circus världsberömda, välvda, reklamtavla har slocknat. Inte förrän till hösten återvänder ljuset, när reklamskylten byts mot en ny LED-skärm med upplösning i världsklass.

Piccadilly Circus New Screen (Photo: Ocean Outdoor)

Elektroniska annonstavlor har funnits vid Piccadilly Circus i mer än hundra år, sedan 1908, och den enorma ljustavlan med reklam är en av Londons mest välkända vyer.

Nu har ljusen slocknat. Piccadilly Circus är – ganska – svart. Bilden här nedanför visar hur det såg ut vid Piccadilly Circus den 17 januari i år.

Black Piccadilly (Photo: Flickr/zongo)

Förklaringen stavas renoveringar och moderniseringar. Idag består reklamtavlan faktiskt av sex separata skärmar som ska bytas mot en enda.

Förutom att visa reklam ska den nya skärmen också kunna användas till att visa strömmande video och ge direktuppdateringar om exempelvis väder och sport, skriver BBC.

Skärmen kommer att behålla den klassiska välvda formen, ska mäta hela 784 kvadratmeter, och får en av världens högsta upplösningar för LED-skärmar. Bilden högst upp på den här sidan visar en skiss på hur det är tänkt att se ut.

Förutom tillfälliga strömavbrott, och vid begravningarna av Winston Churchill och Prinsessan Diana, är det här första gången sedan andra världskriget som reklamskyltarna vid Piccadilly Circus inte lyser.


Foto: Ocean Outdoor / Flickr/zongo