På väg till London i höst? Gillar du Harry Potter? Missa inte installationen med nio stora trollstavar som snart lyser upp gångvägen mellan Millennium Bridge och St. Paul’s Cathedral.

Trollstavar på Peters Hill i London

I mitten av november har filmen Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald premiär. För att rida på vågen av J.K. Rowling-feber placeras de knappt fem meter höga trollstavarna längs den populära gångvägen på Peter's Hill.

Installationen lyser upp sträckan mellan Millennium Bridge och St. Paul’s Cathedral från 18 oktober till 12 november. De tänds klockan 18.45 varje kväll. Fram med telefonen! Det här lär bli något att instagramma.

Syftet med installationen är dock inte att marknadsföra filmen. J.K. Rowlings välgörenhetsstiftelse Lumos tar tillfället i akt att få uppmärksamhet för sin verksamhet och för den fråga organisationen arbetar med: att motverka missförhållanden på barnhem.

Lumos och City of Londons Arts Initiative står bakom idé och installation, tillsammans med Warner Bros. Entertainment.

– Vi ser verkligen fram emot att få samarbeta med Lumos kring den här installationen som garanterat kommer att glädja både Harry Potter-fans och de tiotusentals pendlare och turister som passerar Peter's Hill varje dag, säger Josh Berger som är vd för Warner Bros. Entertainment UK, Irland & Spanien, i ett pressmeddelande.